Supply Chain Magazine December 2022 | Talent

thuisbezorgen

Op donderdag 15 december 2022 is de digitale editie van Supply Chain Magazine, met het thema Talent verschenen. Deze editie is onderaan deze pagina te downloaden.

In dit nummer:

16 | SCM Consulting Subway Map

De meeste supply chain-adviesbureaus in Nederland zagen hun omzet in 2021 toenemen. De coronapandemie bleek geen belemmering voor hun adviseringswerkzaamheden te zijn en juist de vraag naar advies aan te jagen. De meeste uitgevoerde adviesprojecten betroffen supply chain-herontwerp en Sales & Operations Planning. Dit zijn de belangrijkste resultaten uit het jaarlijkse onderzoek door Supply Chain Magazine voor de SCM Consulting Map Nederland.

18 | Willem Verbakel, COO Nature’s Pride

Iedereen met supply chain-kennis begrijpt hoe ingewikkeld het is om exotische vruchten eetrijp in het winkelschap te krijgen. Nature’s Pride heeft het complexe spel hierachter als geen ander in de vingers. Samen met de ketenpartners in de landen van oorsprong werkt de Europees marktleider ook nog eens aan een duurzamere wereld. Willem Verbakel gunt ons een blik in zijn keuken.

26 | Hoge aantal burn-outs vraagt om supply chain-leiderschap

De superhelden in de supply chain zijn moe. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn ze vrijwel non-stop bezig geweest om onze supply chains draaiende te houden, maar niet iedereen houdt de hoge werkdruk vol. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie supply chain professionals verschijnselen van een burn-out vertoont. Wat te doen om de werkdruk en de stress te verminderen?

34 | Top 10 talenten

Voor het vierde opeenvolgende jaar publiceert Supply Chain Magazine, dit jaar in samenwerking met detacheringsbureau DPA, een overzicht van talenten in de supply chain tot en met dertig jaar. Het behouden van talent bestaat ‘al lang niet meer uit alleen materiële beloningen’: ‘Het is belangrijk om een constante en open carrière-dialoog met je talent te houden.’

40 | Honger de wereld uit met netwerkoptimalisatie

De nachtmerrie van de supply chain-specialist: je hebt voldoende producten op voorraad, alleen liggen ze op de verkeerde plekken. Zo is het met voedsel ook: er is genoeg, maar het is oneerlijk verdeeld. Het Zero Hunger Lab van de Tilburg University bekijkt dit probleem door een supply chainbril en ontwikkelt samen met klanten wiskundige modellen die zorgen voor efficiëntere voedselhulp.

Verder in dit nummer onder andere:

Neem nu een lidmaatschap op Supply Chain Magazine om deze editie ‘Supply Chain Magazine December 2022 | Talent’ niet te missen! 

Download: Supply Chain Magazine nr. n8 | Talent