Supply chain-integratie Plus en Coop afgerond met ingebruikname dc Deventer

Plus

Plus heeft deze week de eerste winkels voorzien van versproducten uit het gloednieuwe distributiecentrum (dc) in Deventer. Hiermee is de supply chain-integratie van supermarktketens Plus en Coop een feit.

Het nieuwe distributiecentrum neemt stapsgewijs de taken van het huidige dc in Deventer over. In deze eerste fase zijn 49 winkels overgezet. De komende tijd gaan ook de resterende winkels in twee fasen over. In juli belevert het warehouse dan circa 230 Plus- en Coop-supermarkten.

Logistieke integratie afgerond

Met de opening van het dc langs de A1 op Bedrijvenpark West in de Hanzestad is de integratie van de logistieke netwerken van Plus en Coop afgerond. De versproducten komen voortaan uit de dc’s in Deventer of Barendrecht; de kruidenierswaren uit de dc’s in Gieten en Oss.

Het nieuwe pand werd gerealiseerd op een kavel van ruim 13 hectare en meet 77.000 m2. Het is daarmee drie keer zo groot als het oude distributiecentrum. In het dc liggen 3500 verschillende versproducten. Bij de ontwikkeling van het warehouse hebben duurzaamheidseisen een belangrijke rol gespeeld, resulterend in het Breeam Excellent-ontwerpcertificaat.

Producten efficiënter en verser naar de klant

Tony Vendrig (links op de foto, naast sitemanager Mark Boelens), directeur Supply Chain bij Plus: ‘De aanloop naar dit belangrijke moment is voorspoedig verlopen. Dat zorgde ervoor dat we volgens planning met deze eerste uitleveringen gestart zijn. Een mooi compliment voor het hele team, dat nu in een fijne werkomgeving de producten nog efficiënter en verser bij de klant kan krijgen.’