Supply Chain Engineer bij Aurubis

Voor de afdeling Supply Chain Management zijn wij op zoek naar een Supply Chain Engineer

In nauwe samenwerking met de Coördinatoren, de andere Supply Chain Engineer en de Productieplanners ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning en verdere professionalisering van de productieplanning en het ordermanagement in het bedrijf. Je werkt in een team van acht personen.

Na een intensieve inwerkperiode ga je, optimaal gebruik makend van de beschikbare of te ontwikkelen tools, de productieplanning en -informatie analyseren, verbeteren en hierover rapporteren. Met enige regelmaat zal je ook een deel van de productie zelf plannen, waardoor je betrokken bent bij het maken en verbeteren van de planning en het planproces van de beschikbare productiecapaciteit. Het bewaken en verbeteren van de voorraden in de productie behoort ook tot je verantwoordelijkheden.

Wie zijn wij?

Aurubis Netherlands B.V. in Zutphen maakt deel uit van het Duitse beursgenoteerde Aurubis AG, met hoofdkantoor in Hamburg. Aurubis AG is een toonaangevende koperproducent en ’s werelds grootste recycling bedrijf voor koper. Het bedrijf produceert jaarlijks ruim 1.000.000 ton koperkathoden en daaruit diverse koperproducten. Aurubis AG heeft circa 6.700 medewerkers en diverse productievestigingen in Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast beschikt Aurubis over een uitgebreid service– en distributienetwerk voor koperproducten in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Binnen het onderdeel Flat Rolled Products van Aurubis richt de vestiging in Zutphen zich met ongeveer 330 medewerkers voornamelijk op de productie van dun messing- en koperstrip. Deze strip wordt onder andere toegepast in de automobielindustrie en de elektrotechnische/elektronica industrie. De cultuur van de onderneming kan getypeerd worden als no-nonsense, open en informeel met een gezonde doenersmentaliteit en een duidelijke resultaatgerichtheid. Binnen de organisatie bestaat veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in moderne technologie, kwaliteit, veiligheid en milieu.

Wat worden jouw taken als Supply Chain Engineer?

 • Het optimaal en efficiënt plannen van de productiecapaciteit (mensen, materialen en middelen) van één van de productielijnen, daarbij actief sturend op OTIF verbeteringen.
 • Het samen met betrokkenen optimaliseren van het planproces.
 • Coördinatie van het vrijgeven van productie-orders voor de planning en het tussentijds coördineren en opvolgen van prioriteiten.
 • Het opvolgen, analyseren en rapporteren van de gevolgen van wijzigingen in de productie die leiden tot planningswijzigingen.
 • Het genereren, analyseren en waar mogelijk verbeteren van instructies en productie-informatie.
 • Opvolgen en het maken van voorstellen van de prestaties op het gebied van “first time right”, over- / onderproductie en voorraden.
 • Het maken van rapportages over het verantwoordelijkheidsgebied in de functie, het coördineren van de hieruit voortvloeiende analyses en aanbevelingen en het opvolgen hiervan.

Wat biedt Aurubis jou?

We bieden je een afwisselende baan in een internationaal concern dat de ontwikkeling, kwaliteit en veiligheid van haar medewerkers zeer hoog in het vaandel draagt. Uiteraard bieden we je een concurrerend en aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 40 verlofdagen. Het betreft een fulltime functie, vallend onder de cao Metalektro.

Wat vragen we van jou?

 • HBO werk- en denkniveau (bedrijfskunde, business intelligence, logistiek of bedrijfseconomie).
 • Ervaring in een soortgelijke functie in een industriële of logistieke productieomgeving is een pre.
 • Sterk op gebied van communicatie en omgang met mensen op diverse niveaus.
 • Staat stevig in de schoenen en laat het juiste abstractieniveau zien m.b.t. informatieverwerking en de toepasbaarheid op de productieplanning hiervan.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, bij voorkeur ook Duits.
 • Goede beheersing van Office pakketten, met name Excel.
 • Kennis van systemen als MRP en ERP is een pre.
 • Kennis van en ervaring met verbetertrajecten t.b.v. optimalisering van de planningsprocessen.

Een proactieve werkhouding, het tonen van initiatief, het maken van kloppende analyses en controle op de procesgang en hierop anticiperen in een volcontinue productieomgeving wordt door ons bijzonder gewaardeerd.

Maak van deze leuke vacature jouw nieuwe baan!

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Mogelijk geschikte kandidaten nodigen we meteen uit voor een goed gesprek en een kop koffie. Laat je CV met motivatie achter op onze sollicitatiepagina.

Wil je graag eerst wat meer informatie over de vacature? Dan kun je terecht bij Inge Jansen, afdeling HR. Je kunt haar bellen op 0575 – 594 613. Appen mag ook, dat kan op het nummer 06 – 207 266 68.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.