Superunie optimaliseert logistiek ledennetwerk

Opgericht in 1956 is het in Beesd gevestigde Superunie van origine een inkooporganisatie waarbij dertien zelfstandige supermarktretailers zijn aangesloten. Om het logistieke netwerk van de leden te optimaliseren gebruikt Superunie het coördinatiecentrum van Caroz als verlengstuk van de organisatie. Tijdens Supply Chain Day op 13 april wordt duidelijk hoe Caroz invulling geeft aan deze behoefte.

Superunie is momenteel bezig met een strategische heroriëntatie waarbij wordt geïnvesteerd in een professionaliseringslag. Door slim gebruik te maken van de synergie op inkoop behalen de Superunie-leden een competitieve prijs/kwaliteit-verhouding. Niet alleen op inkoop, maar ook op transport en logistiek bestaat synergie waarvan haar leden kunnen profiteren.

De Superunie control tower voor internationaal transport wordt beheerd door Caroz en geeft invulling aan deze behoefte en fungeert als verlengstuk van de interne logistieke organisatie. De combinatie van tools, processen en ervaren transportplanners maakt dat Caroz Superunie maximaal kan ontzorgen op het gebied van transportmanagement.

Supply Chain Day op 13 april 2016

Tijdens Supply Chain Day in Scherpenzeel op 13 april zal dieper worden ingegaan op het proces, de gekozen tools en de voordelen voor Superunie. De presentatie maakt onderdeel uit van de stream ‘Logistics Control Tower’ waarin ook ShipitSmarter een klantcase zal presenteren.

Reserveer hier je ticket >>