Studiebeurzen voor topstudenten

Het begint een traditie te worden: de uitreiking van de Slimstock-studiebeurzen tijdens de Nationale Voorraaddag, dit jaar gehouden op 16 juni in Putten. Ook deze editie ontvingen weer drie studenten een beurs ter waarde van 4.000 euro. De beurzen gingen deze keer naar Anke Konst (Rijksuniversiteit Groningen), André Snoeck (Technische Universiteit Eindhoven) en Marije Noordhoek (Vrije Universiteit Amsterdam).

 

De studiebeurzen van Slimstock worden jaarlijks beschikbaar gesteld aan Nederlandse masterstudenten met specialisaties als Supply Chain Management, Operations Management en Econometrics. ‘Een prachtige kans voor ons bedrijf om te investeren in kennisontwikkeling binnen ons vakgebied’, aldus Slimstock-CEO Eric van Dijk. Van Dijk hekelde tijdens de uitreiking de huidige opzet van de studiefinanciering.

‘Het grootste deel van de mensen hier in de zaal is echt niet in vier jaar afgestudeerd, en ook niet in vijf jaar. De huidige generatie studenten moet studeren onder druk, waardoor velen hun masterstudie ter discussie stellen. Met deze studiebeurzen willen we het talent in Nederland stimuleren om voor een studie Supply Chain Management te kiezen. Ik hoop oprecht dat meer bedrijven aanhaken, zodat we volgend jaar nog meer studiebeurzen kunnen uitreiken.’

Eindcijfer 10

Winnaar Anke Konst speelde zich bij Slimstock in de kijker door haar keuzevak ‘Supply Chain Optimization’ af te sluiten met een eindcijfer 10. Ze werd dan ook van harte aanbevolen door haar professor Ruud Teunter. Haar ambitie om de communicatie tussen bedrijfsbesturen en onderzoekers te verbeteren, gaf de doorslag. ‘Wij zijn immers continu op zoek naar manieren om de banden tussen onderwijs en bedrijfsleven te versterken’, aldus Van Dijk.

André Snoeck kwam speciaal voor de uitreiking overgevlogen uit Boston, waar hij door zijn professor Jan Fransoo werd aangedragen als visiting researcher. Hij gaat zijn studiebeurs gebruiken voor een voorraadoptimalisatieproject voor het WK voetbal in 2022. Dit gaat hij opzetten in samenwerking met professoren uit Rio de Janeiro en Qatar. Bij zijn aanmelding voegde hij maar liefst vier aanbevelingsbrieven toe, waardoor de beoordelingscommissie niet om hem heen kon.

Student Marije Noordhoek maakte vorig jaar een verrassende keuze door na haar bachelor Muziekwetenschap een master in Transport & Supply Chain Management te kiezen. Momenteel doet ze in het kader van haar scriptie onderzoek bij Superunie, waar voorraadoptimalisatie een grote rol speelt. Ze meldde zich aan voor de Slimstock-studiebeurs op aanraden van professor Wout Dullaert. Op verzoek van zijn collega-professor Sander de Leeuw zal Marije de komende vier jaar als promovenda aan de slag gaan op de VU.

Innovatieve denkwijzen

‘We worden elk jaar opnieuw verrast door de daadkracht en innovatieve denkwijzen van de studenten’, aldus Van Dijk. De financiële ondersteuning van de carrières van jonge talenten in de sector is volgens hem een uitgelezen kans voor het bedrijfsleven. ‘Volg ons voorbeeld en kijk verder dan je eigen omgeving. De investering die je nu doet in de werknemers en onderzoekers van de toekomst, betaalt zich gegarandeerd dubbel en dwars terug.’