Studenten NHTV Breda opnieuw aan de slag voor Samsung

NHTV Breda zoekt opnieuw de samenwerking met Samsung SDS Europe Logistics voor een minor Supply Chain. Dit vanwege het grote succes van de eerste editie. Op 4 september 2017 werd deze minor – waarin het opnieuw draait om de televisie-business van Samsung – afgetrapt in Breda.

Komend studiejaar gaan vijftig vierdejaars studenten van de opleidingen Logistiek & Economie en Logistics Engineering aan de slag als ‘consultant’ om te werken aan zes onderzoeksthema’s. Binnen de thema’s Human Resource Management, Data & Information Management, Production, Logistics, Marketing & Sales en Finance proberen zij antwoord te geven op actuele vraagstukken die momenteel spelen bij Samsung SDS Europe. Het streven daarbij is tot innovatieve oplossingen te komen.

Samsung wil haar marktaandeel in Europa substantieel laten groeien. Om dat te bereiken, moet de huidige supply chain op de schop. De ‘consultants’ van de NHTV gaan Samsung daar dit studiejaar bij helpen. In de komende twintig weken komen zij op basis van actueel case-materiaal met vernieuwende ideeën, die ter beoordeling worden voorgelegd aan de directie van Samsung. De gekozen oplossingsrichtingen worden verder uitgewerkt en als een panklare oplossing gepresenteerd aan Samsung.

Bedrijfsbezoek aan Samsung

De studenten begonnen hun studie met een bedrijfsbezoek aan Samsung in Tilburg. Daar ontvingen zij de eerste informatie over deze nieuwe minor en over de Samsung-case. De officiële aftrap vond plaats bij de NHTV in Breda. Opleidingsmanager logistiek Albert Mandemakers en deputy president Samsung SDS Smart Logistics Robert van der Waal hesen gezamenlijk de vlag, terwijl twee reclamevliegtuigen nog eens extra de aandacht vestigden op de hernieuwde samenwerking.