Struik Foods wil Belgische fabriek sluiten

Struik Foods, producent van soepen en sauzen, gaat een Belgische vestiging sluiten. Het kost vermoedelijk zo’n negentig mensen hun baan, bericht het FD van 20 januari 2017.

Struik nam de voedingsmiddelenfabriek in Schoten in 2000 over van Unilever. Het lukte echter niet deze rendabel te krijgen. Op welke termijn de fabriek dichtgaat, is nog niet bekend. Van het ondersteunende personeel kunnen acht werknemers aan de slag bij Chillfis, de tweede vestiging van Struik in Schoten.

Struik Foods Europe telt in totaal zo’n 430 medewerkers. De producent uit Voorthuizen, goed voor een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro, kwam de afgelopen jaren in de problemen door een slecht uitgepakte overname en een kostbaar akkefietje met een leverancier.

Een kapitaalstorting van grootaandeelhouder Hans Struik versterkte vorig jaar de financiële positie van het bedrijf, gevolgd door een meerderheidsdeelneming van Fratelli Investments, het investeringsvehikel van de familie achter de Van Drie Group, de grootste verwerker van kalfsvlees in Europa.