Stockveilingen: een uitkomst bij overtollige voorraad

Stockveilingen

Veel bedrijven kampen momenteel met overtollige voorraden door stagnerende of veranderende vraag. Niet alle ondernemers zijn in staat deze producten aan andere markten aan te bieden. De voorraad trekt in dat geval een zware wissel op de financiële positie van bedrijven. Troostwijk Auctions is daarom met Stockveilingen gestart. Samen met BVA (met Troostwijk onderdeel van BTAuctions) worden zowel B2B- als B2C-producten wereldwijd verkocht in circa 160 landen.

Zowel groothandels als productiebedrijven zien hun voorraden oplopen. Veel van de overschotten zijn door derden of met eigen middelen gefinancierd en vormen een steeds grotere belasting op de balans. Daarnaast zijn veel productiebedrijven de laatste maanden, ondanks een dalende vraag, door blijven produceren, daartoe gestimuleerd door de NOW-regeling.

Slowmovers van €10 miljoen

Bij de overschotten gaat het om grondstoffen, halffabricaten en gereed product voor zowel B2B- als B2C-markten. En deze voorraden leggen niet alleen beslag op kapitaal, maar ook op opslagcapaciteit. Er zijn bedrijven waar de waarde van deze ‘slowmovers’ oploopt tot over de €10 miljoen. Stilstaand kapitaal dat – zeker in combinatie met een hoge financieringslast – de continuïteit van een bedrijf in gevaar kan brengen.

Zelf producten online aanbieden is een mogelijke oplossing, maar hoe specialistischer het product, hoe moeilijker het is een nieuwe markt aan te boren. De stockveilingen van Troostwijk Auctions bieden uitkomst. Op het platform kunnen overtollige voorraden wereldwijd worden aangeboden voor zowel de B2B- als de B2C-markt. Door de geautomatiseerde opzet is het uploaden van content eenvoudig.

Seller feedback van 8,2

De te veilen goederen variëren van IT-apparatuur tot kleding, en van verpakkingsmateriaal tot lagers en kunnen zowel per stuk als in combinatie worden aangeboden. Dankzij de opgebouwde database weet het bedrijf ook waar in welk land vraag naar is en kunnen potentiële kopers direct benaderd worden via smart marketing. Bedrijven die via dit platform al voorraden hebben aangeboden, geven een seller feedback van 8,2.