Sterke groei in vacatures planning en logistiek

Het aantal vacatures in supply chain management is in het derde kwartaal van 2015 met ruim 46 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit komt door de economische groei binnen de industriële sector. Ook nieuwe investeringen in e-fulfilment drijven de vraag naar professionals flink op, blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

De groei in vacatures is zichtbaar op alle niveaus. Werkgevers zoeken naar zowel operationele, tactische als strategische profielen. Afgelopen kwartaal steeg de vraag naar planners en supply chain engineers met 57 procent, de vraag naar logistiek managers met 64 procent en de vraag naar supply chain managers met 32 procent ten opzichte van vorig jaar. ‘Met meer dan tweeduizend vacatures in het laatste kwartaal zijn we weer terug op het niveau van voor de crisis’, stelt Hilbrand van der Kooi, business development manager bij Yacht.

Wat vooral opvalt, is de explosieve groei van vacatures in de regio’s rondom de nationale transportas. Deze loopt van Rotterdam via Breda, Tilburg en Venlo naar het Duitse achterland. Het aantal vacatures steeg in deze regio’s met meer dan 75 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De economische groei is hier ook aanleiding om extra te investeren in opslag en distributiecapaciteit; dit om e-fulfilment vorm te kunnen geven. ‘De uitzonderlijk hoge vraag naar supply chain-professionals zorgt in deze regio’s voor een flink gespannen arbeidsmarkt’, aldus Van der Kooi.

Implementatie e-fulfilment

Het huidige volume van internetverkopen in Nederland (14 miljard; 2 procent van het BNP) is nu nog beperkt, maar neemt een grote vlucht. Bedrijven zijn op dit moment volop bezig e-fulfilment te implementeren om klaar te zijn voor de toekomst. Ook dit draagt bij aan de explosieve groei van vacatures voor supply chain-professionals. Als dé uitdagingen in e-fulfilment gelden op dit moment het bieden van 24/7 online dienstverlening; het verwerken van een groot volume aan kleine orders; het handelen van een grote diversiteit in afleveradressen; het verwerken van retourstromen en, tot slot, het continu innoveren op service.

Ketensamenwerking van partijen is bij e-fulfilment van groot belang. Vaardigheden als een team kunnen leiden en motiveren, onderhandelen én samenwerken met ketenpartners zijn van cruciaal belang om projecten succesvol te kunnen implementeren. Het onderzoek van Yacht wijst uit dat het hieraan vaak schort bij schoolverlaters. ‘De aandacht van logistieke opleidingen gaat nog te veel uit naar techniek en proces en te weinig naar deze soft skills. Hierin ligt nog een mooie uitdaging’, meent Hilbrand van der Kooi dan ook.