Start-up Circularise wint Connekt Affiliation Finale

De start-up Circularise heeft op 7 december de Connekt Affiliation Finale 2017 gewonnen. De jury was lovend over dit communicatieplatform voor een circulaire economie. Het winnen van de finale leverde Circularise een tweejarig coaching membership van Connekt op om zo haar idee verder te brengen. Ook krijgt de start-up twee podiummomenten van Connekt-events in 2018 én deelname aan een Connekt-studiereis.

Connekt is het netwerk voor smart, sustainable en socially inclusive mobility & logistics in Nederland. Eenmaal per jaar organiseert Connekt een challenge voor start-ups, waarmee zij zich kunnen verbinden aan het Connekt-netwerk. Ruim 500 bedrijven, kennisinstellingen en overheden bundelen hier hun krachten om samen te werken aan duurzame verbetering van de mobiliteit in Nederland. Het verbinden van leden en het delen van kennis, kunde en initiatieven op het gebied van smart, sustainable en social mobility staan hierbij centraal.

Jordi de Vos, founding partner van Circularise: ‘Circularise is een open source-communicatieplatform voor een circulaire economie. Door te kijken met een IT-bril zien we dat het beschikken over informatie cruciaal is om een circulaire economie werkelijk te realiseren. Zo kun je met behulp van blockchain bijvoorbeeld de herkomst van grondstoffen traceren. Maar op heel veel plekken in de keten gaat de communicatie nog mis. Ons doel is om te zorgen dat dit communicatieprobleem wordt opgelost. Hoe meer partijen zich aansluiten bij het platform, hoe beter het werkt. Super dat we nu aangesloten zijn bij Connekt, want dat brengt ons verder!’

Connekt Affiliation Membership

Naast de overall-winnaar kon elke aan de finale deelnemende start-up kans maken op een tweejarig Connekt Affiliation Membership. Naast Circularise waren dat ByCycling, Flow, ParkBee, Retourplaza, RobotTuner, Scoozy en Tracefy. Nadat ze stuk voor stuk een korte pitch hadden gegeven, waren er drie break-out rondes waarin leden nader konden kennismaken met de start-ups. Tijdens deze sessies was het aan de leden om een voorkeur uit te spreken voor een van de bedrijven. Deze oproep werd massaal opgevolgd, want alle finalisten kregen een of meer leden toegewezen. Dat betekent dat alle acht start-ups zich de komende twee jaar Connekt Affiliate mogen noemen.