Speciale bezorgdienst Fietskoeriers.nl uitkomst voor retailers tijdens lockdown

Fietskoeriers.nl

Met een speciale ‘ship-from-store’ bezorgdienst helpt Fietskoeriers.nl winkeliers ook tijdens de lockdown hun winkels draaiende te houden. In meer dan 30 steden halen fietskoeriers pakketten bij de winkels op om deze de volgende dag coronaproof te bezorgen.

Als gevolg van de nieuwe, harde lockdown moeten niet-essentiële winkels tot en met 19 januari 2021 sluiten. De – vaak toch al in zwaar weer verkerende – retailers komen zo nog verder onder druk te staan. Winkelvoorraden zijn namelijk al ingekocht en personeel is al ingepland voor de kerstdrukte. Fietskoeriers.nl, een platform van Cycloon Post & Fietskoeriers, wil met een speciale ship-from-store-service retailers helpen om ook tijdens de lockdown hun klanten te kunnen bedienen.

Marieke Snoek, algemeen directeur van Cycloon: ‘In deze lastige tijd willen we onze klanten graag helpen. Door de pakketten in de winkels door fietskoeriers op te laten halen en bij klanten thuis te bezorgen, kunnen winkeleigenaren hun producten toch verkopen. Personeel blijft daarnaast gewoon aan het werk, bijvoorbeeld door de bestelde producten te picken en in te pakken. De volgende dag zijn de pakketten dan bij de klant.’ Winkeliers kunnen zich aanmelden via de website van Fietskoeriers.nl.

De werkwijze van Fietskoeriers.nl

Een aangemeld pakket wordt door een fietskoerier bij de fysieke winkel in het stadscentrum opgehaald. Hij brengt het vervolgens naar een aan de rand van de stad gelegen fietskoeriers-hub. Daar worden de pakketten gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier het pakje de volgende werkdag bij de klant. Moet het pakket naar een andere stad? Dan gaat het van de hub met een groengasauto naar het centrale sorteercentrum in Nieuwegein. Na sortering gaat het met de groengasauto naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is dan weer voor de fietskoerier, die het pakket tussen 17.00 en 22.00 uur bij de klant thuisbezorgt.

Fietskoeriers.nl werkt samen met 20 professionele fietskoeriersbedrijven in ruim 30 steden in Nederland en heeft zo de beschikking over meer dan 700 fietskoeriers.