Sorteerbedrijf Van Riet in Amerikaanse handen

Van Riet

Van Riet, de snelgroeiende Utrechtse fabrikant van sorteersystemen, krijgt een Amerikaanse eigenaar. De Amsterdamse investerings-maatschappij Avedon Capital Partners verkoopt na vier jaar zijn meerderheidsbelang aan het Amerikaanse Material Handling Systems (MHS).

Van Riet investeerde de laatste tijd flink in uitbreiding van bestaande fabrieken, meldt het FD. Daarmee speelde het tijdig in op de enorme vlucht die het online winkelen neemt en die om grote distributie- en sorteercentra vraagt. In Nederland, maar ook in China, verdubbelde Van Riet de productiecapaciteit. Daardoor is het bedrijf nu in staat grote lopendebandinstallaties te leveren die duizenden pakketten per uur kunnen verwerken.

De afgelopen periode opende Van Riet een productievestiging in het Amerikaanse Atlanta en een kantoor in Polen. Ook deed het bedrijf een bescheiden overname in het Verenigd Koninkrijk. Het gros van de omzet haalt Van Riet uit export van zijn producten. Met name postbedrijven, logistiek dienstverleners en koeriers- en expresdiensten zijn klanten van het sorteerbedrijf. Onder hen bevinden zich ook grote namen als Amazon en Zalando.

Synergievoordelen

Volgens Michel Verhoog van Avedon was er veel belangstelling voor overname van het bedrijf. MHS gaat Van Riet gebruiken als Europese hub, waardoor ze zelf ook verder kunnen groeien. De synergievoordelen die daarmee gepaard gaan, maakte dat de Amerikanen bereid waren een uitstekende prijs te betalen. Hoeveel geld er precies met de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt.

Bron: FD