S&OP Manager bij Solidus Solutions

S&OP manager

Oude Pekela Converting

In de rol van S&OP manager ben je verantwoordelijk voor het management van planning en forecasting van de productiebedrijven van de Solidus Solutions Groep. Jij richt je op het afstemmingsproces tussen Sales, Productie, Supply Chain en Inkoop en gaat die verder professionaliseren en zo efficiënt mogelijk inrichten. Om daarmee de beschikbare productiecapaciteit binnen de groep nog beter te benutten. Zodat we de leverbetrouwbaarheid optimaliseren tegen zo laag mogelijke kosten, waarbij voorraadmanagement en planningstrategieën een belangrijk onderdeel zijn.

Over de functie

Als S&OP manager heb je de drive en ambitie om een bijdrage te leveren aan het transitieproces van onze snelgroeiende organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen en opzetten van sales & operations proces. En je vervult de brugfunctie en coördineert samen met de supplychain analist de activiteiten op de verschillende productielocaties.

Op basis van analyses van bijvoorbeeld historische data, voorspellingen, productiecapaciteiten, klantinformatie, service level agreements (SLA ’s) en trends adviseer je organisatie breed hoe de afstemming tussen Sales en Operations optimaal gemaakt kan worden.

Je analyseert maandelijks met Sales de verkoopresultaten versus de forecast om het salesforecast model verder te professionaliseren. Je signaleert samen met de lokale supplychain knelpunten in het S&OP en adviseert over de oplossing daarvan.

In deze dynamische functie rapporteer je rechtstreeks aan de Group Supply Chain Manager en werk je nauw samen met onze (internationale) plantmanagers, salesmanagers, lokale supplychain, Inkoop, Finance en de Group Supply Chain Analist.

De functie-eisen

Als S&OP manager

  • heb je een hbo-/academische opleiding afgerond op het gebied van Finance, Economie of Logistiek en ervaring met S&OP processen in een productieomgeving;
  • ben je een stevige gesprekspartner en verbinder, die de brugfunctie kan vervullen tussen de verschillende afdelingen en bedrijfsonderdelen van het S&OP proces;
  • heb je niet alleen een sterk ontwikkeld analytisch inzicht, maar kun je analyses ook omzetten naar praktische advisering op verschillende organisatieniveaus;
  • heb je kennis van of affiniteit met ERP (Navision/OMP/Mapper) en kun je het overzicht bewaren in een complexe en internationale Multi-site omgeving;
  • werk je vanuit onze productiesite in Oude Pekela, maar ben je ook bereid om maandelijks de verschillende locaties te bezoeken.

Ons aanbod

Als S&OP manager bij SOLIDUS SOLUTIONS bieden we jou een uitdagende functie, een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, goede opleidingsfaciliteiten en een podium om jouw ambitie als professional in een internationale en dynamische productie omgeving waar te maken. En niet in de laatste plaats een prettige werkomgeving waarin je samenwerkt met enthousiaste en gedreven collega’s en waarin je veel verantwoordelijkheid, ontwikkelingsmogelijkheden en zelfstandigheid gaat ervaren. Net als jij heeft onze organisatie ambitieuze plannen, waar we je graag deelgenoot van maken.

SOLIDUS SOLUTIONS

Werken bij SOLIDUS SOLUTIONS betekent werken voor een toonaangevende en snelgroeiende internationale speler in de massief karton- en verpakkingsindustrie. Ons massief karton, dat duurzaam wordt geproduceerd uit gerecycled papier, is een uitstekend verpakkingsmateriaal en biedt duurzame innovatieve oplossingen. Met een omzet van ruim 375 miljoen euro, circa 1.500 werknemers, 13 productielocaties en twee verkoopkantoren in verschillende Europese landen zijn wij marktleider in geïntegreerde massief kartonnen producten voor de grafische- en verpakkingsmarkt. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op onze website: www.solidus-solutions.com.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en wil jij een bijdrage leveren aan het succes van SOLIDUS SOLUTIONS? Wij komen graag met je in contact. Direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv, onder vermelding van S&OP manager, naar careers@solidus-solutions.com t.a.v. Mark Kwant (Corporate Recruiter). De sluitingsdatum van deze vacature is 29 april 2019.

Wil je eerst meer weten over deze vacature? Dan kun je altijd even contact opnemen met Anita Trip (Group Supply Chain Manager) via emailadres: anita.trip@solidus.solutions.com of met Mark Kwant (Recruiter) via telefoonnummer 0031 6 28969900 of emailadres: mark.kwant@solidus-solutions.com.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.