Softwareleverancier Cynax failliet

Cynax, leverancier van software voor Inventory Optimization en Sales & Operations Planning, is failliet. De rechtbank Midden-Nederland sprak in de week van 5 januari 2015 het faillissement van het bedrijf uit, meldt WeesperNieuws.nl.

Cynax ging in 2005 in Weesp van start. Van een Six Sigma-softwarepionier ontwikkelde het bedrijf zich tot een specialist op het gebied van ICT-maatwerkoplossingen. Cynax maakte bedrijfssoftware gebaseerd op internettechnologie en standalone applicaties. In de loop der jaren ontwikkelde het bedrijf zich verder op het gebied van business analysis & software, MKB solutions & tools en system engineering.

Het faillissement lijkt vrij onverwacht te komen. In 2013 haalde Cynax nog vestigingen uit Zaandam en Breda naar Weesp en werd een groter kantoor betrokken op het Van Houten Industriepark. Volgens managing partner Hawre Rahimi van Cynax is het faillissement het gevolg van het terugtrekken van een grote financier. Door het faillissement verliezen dertig werknemers hun baan.