SodaStream opent in Tilburg haar grootste Europese fabriek

SodaStream

SodaStream heeft vandaag in Tilburg haar grootste Europese fabriek geopend. Het bruiswatermerk, onderdeel van PepsiCo, kan zo alle Europese markten vanuit één centrale locatie bevoorraden. Bijkomend voordeel is een minimalisering van de CO2-uitstoot. De nieuwe fabriek biedt werkgelegenheid aan ruim 700 mensen.

SodaStream noemt de uitbreiding van de Europese productie- en logistieke faciliteiten noodzakelijk om te voldoen aan de snelgroeiende vraag naar haar producten in Europa, vooral in de Benelux. Daar maakte het bedrijf de afgelopen jaren een opmerkelijke groei door. Met SodaStream maak je kraanwater bruisend in een herbruikbare fles. En dat scheelt heel veel plastic flesjes.

Distributie Sparkling Water Makers

In de 40.000 m2 grote fabriek in Tilburg zullen voortaan ieder jaar miljoenen Sparkling Water Makers, afkomstig van de belangrijkste productiecampus in Israël, verpakt en gedistribueerd worden. Dit gebeurt in samenwerking met ID Logistics. Daarnaast produceert en distribueert de fabriek jaarlijks ook miljoenen koolzuurcilinders. Deze zorgen voor de bruis in het water.

‘De opening van onze nieuwe faciliteit in Nederland is weer een volgende stap in SodaStream’s visie om de manier waarop de wereld drinkt te veranderen’, aldus CEO Eyal Shohat. ‘De opening van de nieuwe locatie brengt ons nog dichter bij onze leidende Europese markten. Het helpt ons onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen en versterkt onze langdurige relatie met lokale leveranciers.’

Optimalisatie supply chain-model

Volgens sitemanager Gabriel Shiterit wordt door optimalisatie van het supply chain-model de CO2-uitstoot en -voetafdruk verder teruggedrongen. ‘Als merk zijn we constant aan het kijken hoe we onze uitstoot op alle gebieden kunnen minimaliseren. De opening van deze fabriek, in het logistieke hart van Europa, is weer een belangrijke stap waar we erg trots op zijn’, aldus Shiterit.