Social business software

Istia komt met een nieuw Saas-platform om de samenwerking tussen de in- en externe stakeholders van een bedrijf, keten of supply chain vorm te geven. Hiermee kunnen gebruikers niet alleen hun eigen bedrijfsprocessen managen, maar ook hun ketenpartners betrekken in hun projecten. ‘Het zorgt ervoor dat bedrijven eenvoudiger kunnen samenwerken’, zegt Remko Been, managing director van Istia.

De behoefte naar bedrijfsinformatie is de afgelopen jaren sterk veranderd. ‘Vooral bedrijven in het commodity segment hebben afgelopen jaren zo aan de prijs zitten draaien dat de marge is gedaald tot op een punt waarop ze bijna niets meer kunnen of zelfs failliet gaan. De enige manier om dit te doorbreken is meer samenwerken en dat betekent transparanter worden door informatie te delen’, zegt Been, die zo’n 25 jaar ervaring heeft met het bouwen van maatwerksystemen.

Been vertelt dat hij en zijn collega’s alsmaar moesten komen opdraven om softwaresystemen als ERP, WMS en CRM aan elkaar te knopen waardoor een spinnenweb aan koppelingen ontstond. Met Istia Online denkt hij daar een eind aan te maken. Been liet zich inspireren door Facebook en LinkedIn en beschouwt deze sociale netwerken als een soort voorloper van zijn nieuwe ICT-platform.

‘Op Facebook kun je eenvoudig informatie of een foto delen met een groep mensen. Echter, met wat er gedeeld wordt op die sociale netwerksites, daar kan een bedrijf niets mee. Wel met die eenvoud van informatie delen’, verduidelijkt Been.

Gebruikers van de ‘social business software’ Istia kunnen bijvoorbeeld eenvoudig een offerte,  werkproces, planning of factuur delen met alle stakeholders, vergelijkbaar met de manier waarop dat op Facebook gebeurt. Gebruikers die inloggen, krijgen alleen de gegevens te zien waar zij bij betrokken zijn: waar ze informatie hebben gedeeld of informatie met ze is gedeeld. De aanmaker is eigenaar van het document en dit kan niet zonder meer gedeeld worden door iemand anders. ‘Het is een nieuwe manier van werken waarbij de persoon centraal staat’, aldus Been.

> Meer informatie
> Direct gratis registreren