Snel retourproces webwinkels door nieuwe plug-in

Nic. Oud, specialist in direct mail, fulfilment en e-fulfilment, lanceert een Return to Refund Plug-in die het retourproces voor webwinkeliers tot 95 procent sneller maakt. Met de plug-in speelt Nic. Oud in op één van de tijdrovendste e-fulfilment-werkzaamheden van webwinkels: retouren en refunden. Retouren worden voortaan automatisch verwerkt en terugbetaald in het e-commerceplatform Magento. Handmatig crediteren wordt zo overbodig.

Coert Knijnenberg, directeur e-Fulfilment: ‘De behoefte vanuit de markt is leidend geweest voor deze innovatie die samen met Magento-ontwikkelaar Poort 24 en payment-provider Buckaroo is ontwikkeld. De vele handmatige administratieve handelingen bij retourneren zijn vaak een tijdrovende bezigheid. Voor onze klanten is dit nu verleden tijd.’

Dankzij de plug-in wordt de tijdsbesteding voor de klantenservicemedewerker teruggebracht naar twintig minuten per dag, een besparing van maar liefst 95 procent. Naast de tijdswinst voor de webwinkel betekent dit voor consumenten ook een snellere ontvangst van de creditnota en terugbetaling van het aankoopbedrag.