Smartmile introduceert nieuwe duurzame pakketautomaat

Smartmile

Gaat de pakketautomaat dan echt doorbreken nu? Een nieuwe variant is die van Smartmile, dat haar meest duurzame pakketautomaat tot nu toe introduceert. Wie gebruik maakt van een van de compartimenten van deze automaat bevordert direct de herbebossing wereldwijd. Lidl Zero Almere heeft de primeur van deze groene automaat.

De nieuwe pakketautomaat is een initiatief van Smartmile in samenwerking met Eden Reforestation Projects. Voor ieder pakket dat via de machine wordt ontvangen of verzonden, wordt een boom geplant in Madagaskar, Mozambique of Kenia. De machine zal naar verwachting per maand 845 kilo CO₂ neutraliseren. De pakketautomaat is geplaatst bij Lidl Zero Almere om deze CO2-neutrale supermarkt nog groener te maken.

Platform voor automatische bezorging

Smartmile is een onafhankelijk platform voor automatische bezorging. Het netwerk telt momenteel 129 machines. Koeriers en retailers kunnen eenvoudig toegang krijgen met de Smartmile-software, waardoor het netwerk schaalbaar is en de bezorging efficiënter en duurzamer wordt. Het bedrijf is momenteel actief in Nederland en Finland, met extra kantoren in Duitsland en Kenia.

‘Als bedrijf met een missie willen we een positieve impact creëren op de samenleving en de planeet. En door samen te werken met partners die deze missie delen, kunnen we de impact vergroten’, aldus CCO Frank van Os van Smartmile. Lidl noemt innovatie en duurzaamheid als de drijfveren voor de ontwikkeling van de duurzame pakketautomaat. Deze gedeelde waarden vormen de basis voor de samenwerking tussen Lidl en Smartmile.

Open Doors

De groene automaat bij Lidl Zero Almere is een uitbreiding van Smartmile’s initiatief Open Doors dat eind vorig jaar gelanceerd werd. Het netwerk met Lidl bestaat momenteel uit dertig machines, waarvan 27 binnen- en drie buitenlocaties, ieder voorzien van een Open Doors-compartiment. Middels dit initiatief heeft het bedrijf inmiddels 2475 bomen laten planten.