Slim laden en lossen met Project44’s Yard Solutions

Project44

Supply chain visibility-platform Project44 komt met Yard Solutions, een uitgebreide set mogelijkheden voor laden en lossen, buitenterrein, vrachtauto en aanhanger. Yard Solutions bestaat uit drie onderdelen: Slot Booking, Yard Visibility en Yard Management. In tegenstelling tot traditionele yard-oplossingen – vaak gehinderd door verouderde technologie en moeilijk te integreren in het bredere ecosysteem van de supply chain – biedt de oplossing van Project44 real-time locatietracking en maakt ze gebruik van IoT-automatisering om yard-inefficiënties te verbeteren.

‘Het efficiënt verplaatsen van goederen door yards kan een uitdaging zijn’, zegt Kiruba Raja, General Manager van Yard Solutions bij Project44. ‘Yard Solutions helpt opdrachtgevers en logistiek dienstverleners tijd te besparen op de totale workflow voor poortbeheer, verlaagt kosten die worden besteed aan yard-apparatuur en optimaliseert processen in het magazijn, zoals het prioriteren van ladingen en het toewijzen van havenpoorten.’

Operationele efficiëntie

Aangedreven door Project44’s real-time tracking en voorspellende ETA’s helpen de drie nieuwe onderdelen van Yard Solutions facilitair en operationeel managers self-service mogelijk te maken voor de aankomst- en vertrekprocessen van transporteurs. Ook verbeteren ze de operationele efficiëntie binnen een bedrijf door taken te configureren en het laad- en losproces van trailers te automatiseren met het management van laaddocks. Bovendien worden yard-operaties gestroomlijnd door taken en samenwerking van havenwerkers en chauffeurs te coördineren.

Ander voordeel van Yard Solutions is de mogelijkheid tot verbetering van de prognose- en planningsprocessen op het terrein. Dit is mogelijk door gebruik te maken van voorspellende ETA’s met real-time updates over de status van trailers, zodat havenpoorten en facilitair personeel optimaal worden benut. Daarnaast kunnen uitgebreide gegevens gebruikt worden om rapporten en geavanceerde analyses uit te voeren op één of meerdere yards om zo inzicht te krijgen in het aantal afspraken per dag, het aantal aangekomen trailers, de wachttijden van chauffeurs en nog veel meer.

Slimmere transportbeslissingen

Yard Solutions sluit naadloos aan op Project44’s overige aanbod voor first, middle en last mile. Gekoppeld aan andere Project44-oplossingen biedt het klanten ook de mogelijkheid slimmere transportbeslissingen te nemen. ‘Het toevoegen van Slot Booking-, Yard Visibility- en Yard Management-mogelijkheden aan ons supply chain visibility-platform biedt onze klanten een nog grotere end-to-end real-time tracking van hun goederen. Door het fulfilmentproces te verbeteren en de yard-efficiëntie te verhogen, kunnen deze organisaties van begin tot eind een optimale klantervaring leveren’, aldus Vernon O’Donnell, Chief Product Officer van Project44.