Skûtsjesilen 2015 gaf zeeheldengevoel

Een flinke club supply chain professionals van voorraadhoudende bedrijven waren op 5 september wederom bijeen voor het jaarlijkse, sportieve evenement Skûtsjesilen. Ondanks het onstuimige weer zat de stemming er goed in.

Op donderdagavond arriveerden in Terherne de eerste gasten voor een netwerkdiner. Toevallig was daar het dorpsfeest aan de gang waarbij er allerlei activiteiten waren georganiseerd. Het thema van het dorpsfeest was dit jaar ´Terherne kriget in kleur´. Het thema kon op verschillende manieren uitgelegd worden en het was aan de inwoners om met dit thema in het achterhoofd hun eigen buurt zo origineel mogelijk te versieren. Dit zorgde voor een gezellige sfeer. Met een diner en uitgebreide borrel werd het programma ingeluid en daarna maakten de deelnemers volop gebruik van de faciliteiten van het dorpsfeest.

Vrijdagochtend gaf het ontbijt gelegenheid om kennis te maken met nieuwe vakgenoten en bij te praten over de laatste ontwikkelingen in de markt. Het stormde toen al flink. Na het ontbijt kwamen de skûtsjes aanvaren en werd iedereen – alvorens aan boord te gaan – in een waterdicht zeilpak geholpen. In het ruime sop werden voorzichtig de gereefde zeilen gehesen. De doorgewinterde schippers en bemanning hadden alle hens aan dek nodig om de schepen onder controle te houden.

Tijdens de lunch op partyboot Frysian Queen konden de zeilers even uitrusten, opdrogen en opwarmen. Er werd hard gelachen om de stormachtige situatie en het ‘wij zijn zeehelden’-gevoel overheerste. In de middag werd strak aan de wind opgevaren naar een eiland waar vervolgens een wedstrijd op de fok werd teruggevaren. Team Slimstock Retail met het Skûtsje ‘Gerrit de Vries’ was het snelst en won de IMCC-wisselbeker.