Signify heeft toeleveranties weer op orde

Signify

De Eindhovense lichtproducent Signify lijkt zijn toeleveranties weer op orde te hebben. Het bedrijf – het voormalige Philips Lighting – kampte vorig jaar enige tijd met een tekort aan onderdelen, maar lijkt de problemen in de supply chain nu te hebben opgelost.

Signify verruilde het afgelopen decennium de productie van traditionele gloeilampen en bijbehorende armaturen voor ledtechnologie. De uitbraak van Covid-19 maakte ook bij dit bedrijf de grote afhankelijkheid van de toeleveranciers duidelijk, en de gevolgen daarvan voor de supply chain.

Producten opnieuw ontworpen

Sinds begin 2021 stelde Signify daarom alles in het werk om die afhankelijkheid minder te maken, meldt het FD. Om die reden werden bepaalde producten nog eens tegen het licht gehouden en opnieuw ontworpen. Dat resulteerde in ontwerpen waarvoor in het productieproces met minder of andere onderdelen kan worden volstaan.

Het illustreert opnieuw het aanpassingsvermogen van Signify. Eerder werd immers al het productieproces omgegooid van conventionele naar ledverlichting. Een aanpassing die ook gevolgen had voor het verdienmodel. Dit omdat ledlampen een langere levensduur hebben en dus minder vaak vervangen hoeven te worden.

Slimme verlichting

De afgelopen jaren legde Signify zich toe op slimme en professionele verlichting; lampen met sensoren die op afstand kunnen worden aangestuurd bijvoorbeeld. Tijdens de pandemie kwam het bedrijf bovendien met producten met het desinfecterende uv C-licht op de proppen, aldus het FD.

Het bleken succesvolle initiatieven die ook bijdragen aan een flinke groei van de omzet. Zo nam de omzet van de lichtproducent in 2021 met 3,8 procent toe tot 6,9 miljard euro. En ook voor dit jaar is de verwachting dat de omzet zal groeien en de winstgevendheid verder zal toenemen.

Bron: FD