Siemens en Local Motors werken samen aan 3D-geprinte auto’s

Siemens PLM Software en Local Motors zijn een samenwerking aangegaan waarin ze de ontwikkeling van het grootschalig produceren van 3D-geprinte auto’s gaan verbeteren.

De samenwerking combineert het vermogen van Siemens’ product lifecycle management-softwaretechnologie met Local Motors’ kennis van samengestelde en 3D-geprinte voertuigen, een proces dat direct digital manufacturing (DDM) wordt genoemd. De twee bedrijven delen hun visie op de toekomst van productontwikkeling.

Door de samenwerking verbetert Local Motors de productiviteit met zijn Local Motors Labs-programma door de expertise van Siemens op het gebied van ‘digitale tweelingen’ in te zetten. Siemens verwacht zijn digitale enterprise softwaresuite te verbeteren om de nieuwste ontwikkelingen te ondersteunen op het gebied van additieve productie en 3D-printen.

Importeren van ontwerpen

De Solid Edge-software van Siemens, een CAD-applicatie, wordt door Local Motors al een aantal jaren gebruikt en speelt een cruciale rol in het faciliteren van zijn co-creatiemodel. Het bedrijf zet de synchronous technology van Siemens in om ontwerpen van designers wereldwijd naadloos te importeren in de Solid Edge non-native CAD-modellen.

Binnen het nieuwe samenwerkingsverband tussen Siemens PLM Software en Local Motors is het de bedoeling om het gebruik van Solid Edge uit te breiden en het NX™-software- en Fibersim™-portfolio van Siemens toe te voegen aan alle diensten van Local Motors wereldwijd.