Shimano verplaatst distributie naar België

Shimano

Shimano gaat de distributie uitbesteden aan logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel. Het magazijn van de fabrikant van fietsonderdelen in Nunspeet zal daardoor sluiten. Het is de bedoeling dat Kuehne+Nagel later dit jaar de distributie voor Shimano vanuit het Belgische Tessenderlo gaat regelen.

Shimano is een van oorsprong Japans bedrijf met vestigingen over de hele wereld. De vestiging in Nunspeet bestaat sinds 1989. Met ingang van oktober worden de werkzaamheden in het magazijn overgenomen door Kuehne+Nagel. Zo’n dertig magazijnmedewerkers verliezen hierdoor hun baan. Het kantoorpersoneel verhuist naar een andere, nog onbekende locatie in de regio.

Verwerken van toenemende volumes

Shimano beschikt straks over 20.000 vierkante meter in een bestaande e-fulfilmenthub van Kuehne+Nagel in Tessenderlo. De Japanse multinational, die naast fietsonderdelen en -uitrusting ook visuitrusting verkoopt, heeft een groeiende B2B e-commerce business in Europa. De moderne opslagoplossing van Kuehne+Nagel ondersteunt Shimano bij het verwerken van de toenemende volumes. De activiteiten gaan in de loop van 2023 van start en leveren vijftig nieuwe banen op.

Uiterst flexibele oplossing

Volgens Gianfranco Sgro, verantwoordelijk voor de contractlogistiek bij Kuehne+Nagel, beschikt Shimano straks over een uiterst flexibele oplossing, die wordt ondersteund door een geautomatiseerde pickingtechnologie, bedoeld om verschillende verkoopkanalen te bedienen. Maar ook het transport van gevaarlijke goederen, zoals bijvoorbeeld van batterijen voor e-bikes, vallen volgens Sgro straks onder de diensten die vanuit Tessenderlo voor de fietsonderdelenfabrikant worden verzorgd.