Shigeomi Ushijima wint Forecasting Accuracy Game

Shigeomi Ushijima, algemeen directeur van Kikkoman Europe Foods, is de winnaar van de Forecasting Accuracy Game tijdens de Supply Chain Open gehouden bij de Amsterdamse Golf Club op 21 mei 2015.

Ruim dertig golfliefhebbers kwamen naar de Supply Chain Open georganiseerd door logistiek dienstverlener DSV Solutions en Supply Chain Media. Meinderdjan Botman van DSV verwelkomde iedereen waarna Martijn Lofvers vervolgens het woord nam om de forecasting accuracy game uit te leggen. Het spel werd gespeeld volgens de ‘gewone’ Stableford-puntentelling maar daaraan was nog een supply chain-component gekoppeld. ‘Je moet vooraf voorspellen welke score je denkt te gaan lopen op elke hole en daarbij ook aangeven hoeveel ballen je denkt te verliezen gedurende de ronde van achttien holes’, zegt Lofvers. ‘Een op de vijf recreatieve golfers maakt in zijn leven een hole-in-one, dus we hebben hooggespannen verwachtingen van jullie.’

Onder prachtige weersomstandigheden konden ervaren golfers hun hart ophalen tijdens achttien holes. Het was Shigeomi Ushijima die het best zijn eigen prestaties voorspelde en met de wisseltrofee, vorig jaar gewonnen door Mischa van Berkel (Starbucks), naar huis ging. Toernooiwinnaar was Maarten van Orden, Business Support Manager bij Slimstock.

De beginners volgden eerst een clinic en bleken dusdanig goed te zijn dat ze nog de Par 3-oefenbaan opgingen. Supply Chain Media-stagiare Sevim Garip legde het evenement met een GoPro vast. Ze maakte leuke beelden van de clinic voor beginners en stapte vervolgens op een golfcart en bracht ook de groene golfbaan in beeld, inclusief alle aanwezig flora en fauna.

Bekijk de video van het evenement>>