Shell spreekt op ERP in 1 Day over compliancy met ERP

André van Doorn, project manager group management information bij Shell, is spreker op ERP in 1 Day. Van Doorn vertelt op deze studiedag in Nijkerk over het huidige programma van de finance functie binnen Shell.

Op donderdag 11 oktober organiseren Supply Chain Magazine en Next Enterprise de allereerste editie van ERP in 1 Day. Deze studiedag zal plaatsvinden in Hart van Holland in Nijkerk. Naast keynotes van Christian Titze, Research director bij Gartner, en Leo van Alphen, Senior Vice President Philips Electronics, zijn er topsprekers uit verschillende sectoren aangetrokken voor het overbrengen van deze kennis. In een van de 16 paralleltracks spreekt André van Doorn, sinds 1998 werkzaam bij Shell in diverse functies.

Van Doorn werd in 2010 verantwoordelijk voor de publicatie van de groepsjaarrekening en de kwartaalresultaten, waarna hij in 2011 verantwoordelijk werd voor de vervanging van het groepswijde consolidatie systeem, als eerste stap in verdere integratie en simplificatie van Shell’s financiële rapportage processen en systemen.

De hoofddoelstelling van het Shells finance programma is het optimaliseren van consolidatie en (interne en externe) financiële rapportage processen binnen de gehele Shell Groep, resulterend in meer efficiëntie, minder foutgevoeligheid en snellere informatieverwerking. Belangrijkste bouwstenen van dit programma zijn het verder integreren van hun ‘group consolidation & reporting infrastructure landscape’, inclusief de implementatie van een single chart of accounts.

Op dit moment heeft Shell een aantal standalone business consolidation systems, die geïntegreerd gaan worden in een ‘single consolidation solution’, gebaseerd op SAP BOFC (Business Objects Financial Consolidation). André van Doorn spreekt over doelstellingen en uitdagingen.

> Meer informatie over sprekers op ERP in 1 Day