Supply Chain Magazine december 2018 | Services & Consulting

Inhoudsopgave Supply Chain Magazine 8
Verschijningsdatum: 14 december 2018

22 | Profile Hans Omvlee

De supply chain waarvoor Hans Omvlee, Global Product Line Director Exotic Oils and Specialty Fractions bij Bunge Loders Croklaan verantwoordelijk is, begint in West- en Centraal-Afrika en eindigt bij de voedingsmiddelenindustrie over de hele wereld. ‘Ik werk internationaal intensief samen met andere culturen. Dat vind ik het interessante aan deze functie, én de uitdaging.’

30 | Adviesbureau als broedplaats

Een adviestraject stopt vandaag de dag niet meer met de oplevering van een rapport. Bedrijven willen concrete oplossingen, gebaseerd op hun eigen data. Oplossingen die daadwerkelijk impact hebben. Dat betekent dat ook adviesbureaus moeten innoveren. Zij investeren in data science en technologie of werken samen met partners, waaronder start-ups.

38 | Interim-professionals

Er zijn twee typen interim-professionals. Het eerste type bestaat uit professionals die worden ingehuurd om tijdelijk een vacature, zwangerschap of piek op te vangen. Het tweede type interimmer wordt vooral ingeschakeld om een organisatie te transformeren. De vraag naar beide typen stijgt, blijkt uit een rondgang langs vijf interimbureaus.

44 | Visibility in de mode

Transparantie en duurzaamheid zijn de laatste trends in de wereld van de mode, aangewakkerd door misstanden zoals de brand in een textielfabriek in Bangladesh in 2013. Consumenten eisen inzicht in het productieproces van kleding. Dat dwingt de fashionbedrijven transparant te zijn over toeleveranciers en het productieproces. Visibility is hét blijvende modewoord.

Verder in dit nummer:

8 | Nieuws

  • Werknemers bottleneck bij nieuwe technologieën
  • Silo-overschrijdend plannen met Connected Planning
  • Coolblue wint 34e Nederlandse Logistiek Prijs

15 | Snapshots

Twee heel verschillende Snapshots, op pagina’s 15 en 21. Op de eerste pagina een impressie van de Supply Chain Walkthrough van Heineken en Plus om tot een gezamenlijk supply chain-plan te komen. Op de tweede pagina staat de beurs ICT & Logistiek centraal, met theater, virtueel racen en praten, Rush Hour, maar waar ook letterlijk bijgetankt kan worden.

17 | Supply Chain Consulting Map

De groei van Nederlandse adviesbureaus stijgt uit boven die van het BNP vanwege digitalisering bij bedrijven en daarmee gepaard gaande transformaties. Uit de jaarlijkse analyse van de Nederlandse adviesmarkt door Supply Chain Magazine blijken projecten in Sales & Operations Planning en het netwerkontwerp het meest frequent. Het aantal supply chain-consultants blijft groeien in Nederland.

42 | Beste boeken van 2018

Chief Trendwatcher Martijn Lofvers van Supply Chain Magazine heeft een persoonlijke selectie gemaakt van in 2018 verschenen boeken die het stempel ‘aanrader voor supply chain professionals’ verdienen. Zijn boek van het jaar is Supply Chain Strategy and Financial Metrics van Bram Desmet dat de bedrijfsstrategie koppelt aan de supply chain en financiële prestatie-indicatoren.

53 | Career Moves

Peter van Leeuwen heeft een carrièreswitch gemaakt binnen Bausch Health. Hij heeft zijn functie van Operations Manager bij het farmaceutische bedrijf ingeruild voor die van Director EMEA Supply Chain Vision Care/Surgical & Site Manager. ‘Mijn eerste prioriteit is de organisatie leren kennen en relaties opbouwen met de commerciële partners in de verschillende landen.’

Meer lezen? Neem een (proef)abonnement op Supply Chain Magazine!

Supply Chain Magazine december 2018