SendCloud wint Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie

SendCloud

Softwarebedrijf SendCloud uit Eindhoven heeft de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2017 gewonnen. Het liet daarmee 33 andere kandidaten uit beide landen achter zich. De prijs werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK). De nadruk lag dit jaar op start-ups.

SendCloud, een bedrijf in de e-commerce-logistiek, ontwikkelde een tool waarmee webshops hun bestellingen sneller kunnen verwerken en hun klanten meer verzendopties kunnen bieden. Het bedrijf regelt het hele verzendproces, van het printen van het juiste postlabel tot en met de retourzending. Vooral kleine bedrijven, die in tegenstelling tot grote spelers niet zo makkelijk goede condities kunnen onderhandelen, kunnen hiervan profiteren. SendCloud, opgericht in 2012, hoort intussen tot de top-30 van de meest succesvolle Europese tech-start-ups. Sinds 2015 kunnen ook Duitse webshops de software gebruiken.

‘SendCloud is een fantastisch voorbeeld van een snelgroeiende start-up, die door zijn dienstverlening de succesvolle start ook op de buurmarkt voor elkaar gekregen heeft’, laat DNHK-directeur Günter Gülker weten. Anny Xu van SendCloud zegt heel blij te zijn met de onderscheiding. ‘Naast onze hoofdvestiging in Eindhoven hebben wij nu een dependance in München. Wij zorgen ervoor dat andere bedrijven kunnen groeien, door voor hen het belangrijkste en tegelijkertijd moeilijkste aspect van de onlinehandel te optimaliseren: de verzending. Daarbij is Duitsland een belangrijke markt voor ons’, aldus Xu.

Bijzondere resultaten

Behalve SendCloud waren nog drie andere bedrijven genomineerd voor de onderscheiding: de Amsterdamse start-up 3D Hubs, die een online platform voor 3D-printers en -diensten aanbiedt, het Berlijnse onlinemediabedrijf Divimove en de Noord-Duitse technische start-up voor een nieuwe kabelaanlegtechniek, AGS-Verfahrenstechnik. De Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie is een prijs voor bedrijven die zich in het grensoverschrijdende bedrijfsleven onderscheiden of bijzondere resultaten laten zien.