Presentatie SCM Private Equity Working Dinner

SCM Private Equity Working Dinner

Private equity-investeerders hebben wel degelijk oog voor het belang van een goede supply chain. Dat blijkt tijdens het eerste SCM Private Equity Working Dinner. Op donderdag 21 september gingen investeerders en supply chain-directeuren met elkaar in discussie over de impact van de supply chain op het bedrijfsrendement.

Niet geheel verrassend ging die discussie erg vaak over de huidige hoge voorraadniveaus. Supply chain-directeuren vertelden aan investeerders openlijk over de dilemma’s waarvoor ze zich zo vaak geplaatst zagen. Vanwege de vele verstoringen in aanvoerketens besloten ze extra vaak op de bestelknop te drukken, hoewel ze ergens wel wisten dat dat op de lange termijn fout zou aflopen. Maar níet op de bestelknop drukken was ook geen optie. Want als de supply chain niet kon leveren, zouden zíj daarop worden afgerekend.

Als het SCM Private Equity Working Dinner één ding duidelijk maakte, is het wel dat investeerders meer dan ooit bereid zijn om met supply chain-directeuren het gesprek aan te gaan. Ze hebben de afgelopen jaren maar al te duidelijk gemerkt dat supply chain een allesbepalende rol speelt in de bedrijfsvoering. Dat ziet ook Dominique van Wijnen van SCM Executives, die samen met Martijn Lofvers van Supply Chain Media het initiatief voor het evenement nam. ‘Wij krijgen steeds vaker rechtstreeks aanvragen van private equity-investeerders die iemand zoeken om de problemen in hun supply chain op te lossen.’

Benieuwd naar de presentatie van het SCM Private Equity Working Dinner? Download hier de slides.

Download: SCM Private Equity Working Dinner – 21 september 2023