SCM-onderzoek: behoefte aan supply chain-evenementen is groot

supply chain-evenementen

Het bijwonen van supply chain-evenementen in Nederland is blijvend veranderd door de Covid-19-pandemie. Het deelnemen aan webinars zal ook in het najaar op peil blijven, maar supply chain professionals zijn ook weer van plan evenementen op locatie te bezoeken. Dat blijkt uit recent onderzoek door Supply Chain Media onder 121 supply chain managers en -directeuren in Nederland.

De meerderheid van de supply chain managers en -directeuren in Nederland heeft het afgelopen half jaar webinars bekeken tijdens de coronacrisis. Ruim de helft, 56 procent, deed dit live en een derde bekeek de opname naderhand. Van de ondervraagden had 27 procent géén webinar bekeken. Het beluisteren van podcasts blijkt minder populair. Slechts 36 procent heeft één of meer podcasts beluisterd tijdens de coronacrisis.

De deelname aan webinars zal dit najaar vrijwel vergelijkbaar zijn als tijdens de start van de coronacrisis. Bijna de helft van de ondervraagden, 46 procent, zegt evenveel webinars te zullen bekijken, en een vijfde van de respondenten verwacht er zelfs meer te gaan zien.

Evenementen op locatie raken langzaamaan ook weer meer in trek. Van de ondervraagden zegt 38 procent van plan te zijn naar een vakbeurs, zoals ICT & Logistiek, te gaan en 23 procent wil naar een congres of workshop. Een online congres scoort ditzelfde percentage. Sommige bedrijven verbieden medewerkers ook een evenement op locatie bij te wonen.

End-to-end supply chain visibility populair onderwerp

Populairste onderwerp waarover supply chain-beslissers een evenement willen bijwonen, is end-to-end supply chain visibility. Het behaalt een score van 58 procent. Daarom zullen vijf Europese start-ups hun oplossing hiervoor pitchen tijdens het hybride inNOWvate Supply Chain Event op 13 oktober. Sales & Operations Planning (S&OP) scoort als tweede favoriete onderwerp met 47 procent. Vandaar dat er ook een aparte S&OP-track geprogrammeerd staat tijdens dit evenement van Supply Chain Media.

Net als de vorige twee edities heeft het inNOWvate Supply Chain Event inspirerende internationale keynote-sprekers. Martijn Lofvers, Chief Trendwatcher bij Supply Chain Media (foto), zal de resultaten van het jaarlijkse trendonderzoek presenteren. Professor Janet Godsell van de Engelse Warwick-universiteit presenteert haar Europese onderzoek over supply chain connectivity en visibility.

Francesca Gamboni, Senior Vice President Supply Chain van autoproducent PSA (Peugeot, Citroën en Opel), zal vertellen hoe slimme planning voor extra omzet heeft gezorgd. De wereldwijd bekende Amerikaanse supply chain-analist Lora Cecere zal bovendien de bedrijven met ‘supply chains to admire’ presenteren.

Hybride inNOWvate Supply Chain Event

Het inNOWvate Supply Chain Event zal een hybride evenement zijn, met deelnemers op locatie in Utrecht én kijkers online. De opzet van dit evenement zal vergelijkbaar zijn met de succesvolle hybride finale van de verkiezing van de Supply Chain Professional 2020 en het Trend Event op 25 augustus, alleen worden er dit keer ook parallelsessies met klantpresentatie van softwareleveranciers gehouden.