SCM 3 over talentontwikkeling & opleidingen in de supply chain

Terwijl het maartnummer van Supply Chain Magazine bij de drukker ligt, werkt de redactie alweer aan de aprileditie. Deze bevat een themakatern over talentontwikkelig en opleidingen in de supply chain.

Talentontwikkeling staat hoog op de agenda van supply chain executives. Waar haal je supply-chaintalenten vandaan? En hoe ontwikkel je de eigen medewerkers op dit vakgebied? Supply chain directors vertellen over hun ervaringen. In een rondetafel gaan supply-chaintalenten met elkaar in discussie onder andere over bedrijfskeuze, traineeships en functieroulatie. In een praktisch overzicht komt naar voren welke soorten opleidingen op gebied van supply chain beschikbaar zijn in Nederland.

EN VERDER:

PROFILE REMCO DE MARIE
Demand & Supply Management Director bij Canon

De recessie en bijbehorende kijk op voorraadbeheerlegde bij de sectie consumentenproducten van Canon Europe bloot dat de ‘fair share’-productplanning naar forecast niet meer de juiste strategie bleek, vertelt Remco de Marie, Demand & Supply Management Director voor deze productgroep binnen EMEA. De afgelopen twee jaar zetten de business unit en supply chain zich vooral in om de wijze van allocatie en de bijbehorende commitments aan te passen om de betrouwbaarheid nog verder te verhogen.

VERKIEZING SUPPLY CHAIN PROFESSIONAL

Elk serieus vakgebied verdient een eigen boegbeeld, dus ook supply chain management. Daarom organiseert Supply Chain Magazine samen met de recruiters van BLMC sinds 2008 jaarlijks de verkiezing van de Supply Chain Professional. Voor Supply Chain Nederland zijn wij momenteel op zoek naar de Supply Chain Professional 2011 m/v. In SCM 3 een voorbeschouwing op de grote finale in Rotterdam op 6 juni.

MINDMAP OVER VERANDERMANAGEMENT

Mindmaps fungeren als een navigator die bedrijven door bepaalde processen loodst. Hiermee wordt het proces transparant. In samenwerking met BLMC ontwikkelt Supply Chain Magazine een mindmap voor verandermanagement.