Schipperscollectief scoort goud met MVO

schipperscollectief

De Nederlandse Particuliere Rijnvaart Centrale (NPRC) is door de onafhankelijke duurzaamheidsbeoordelaar EcoVadis beloond met het gouden label voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het schipperscollectief schaart zich met deze hoogst mogelijke waardering bij de top van het Europese bedrijfsleven.

In het goederenvervoer staat de NPRC bekend om de succesvolle inzet van duurzame schepen die zich continu inzetten om de uitstoot van schadelijke stoffen te minimaliseren. De afgelopen jaren zet de trend naar het verduurzamen van de bedrijfsprocessen en het verminderen van de ecologische footprint onverminderd door. De NPRC geeft verladers door middel van een dashboard inzicht in de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de supply chain.

Duurzaamheidsplatform EcoVadis lichtte de NPRC op veel aspecten van het maatschappelijk verantwoord ondernemen door. Naast de inzet om de uitstoot van CO2, fijnstof en NOx fors terug te brengen, werd de coöperatie beoordeeld op 21 criteria verdeeld over vier thema’s: milieu, eerlijke arbeidspraktijken, eerlijke zakelijke praktijken en supply chain. Het behalen van een ‘gold medal’ komt niet vaak voor; minder dan 5 procent van de bedrijven behaalt deze score.

Verduurzamen van de supply chain

Verlader Covestro toont zich enthousiast over de inspanningen van de NPRC. Procurement manager bulk shipping Nils Peterzelka van Covestro: ‘Wij stellen hoge eisen aan onze leveranciers op het gebied van duurzaamheid. Het gouden MVO-label bewijst dat het NPRC-schipperscollectief de juiste weg is ingeslagen. Voor Covestro staat het verduurzamen van de supply chain hoog op de agenda en de NPRC geeft hier een concrete invulling aan.’

De NPRC vervoert met een vloot van 120 schepen jaarlijks meer dan 13 miljoen ton droge lading over de Europese vaarwegen en is daarmee de grootste aanbieder van vervoer over water in Nederland. De coöperatie werkt voor een groot aantal verladers in diverse branches en heeft kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Parijs, Mannheim en Duisburg. Duurzaamheid, digitalisering en efficiëntie van de supply chain staan er hoog op de agenda.

Bron: Schuttevaer