Samsøe & Samsøe kiest RFID-cloudplatform Nedap

Samsøe & Samsøe

Samsøe & Samsøe, een snelgroeiende Deense fashion retailer, kiest het RFID-platform !D Cloud van Nedap als basis voor haar RFID-implementatie. !D Cloud stelt het internationale kledingmerk in staat om real-time zicht te krijgen op de voorraadniveaus en de exacte locatie van kleding in de winkel, waardoor de kloof tussen e-commerce en fysiek winkelen wordt gedicht.

Door RFID toe te passen wordt de nauwkeurigheid van de voorraad verhoogd naar minimaal 98 procent, wat leidt tot een verbeterde beschikbaarheid van producten en een stijging van de verkoopcijfers. ‘Ons doel is om volledige zichtbaarheid van de voorraad te bereiken op basis van RFID, of het nu in ons magazijn of in de winkels is’, zegt Tommy Nimand, CFO bij Samsøe & Samsøe. ‘We willen dat onze klanten overal kunnen winkelen en overal kunnen retourneren, of een artikel nu in Kopenhagen of in Londen wordt gekocht.’

Virtual Shielding

Een nieuwe functionaliteit binnen het !D Cloud-platform, Virtual Shielding, maakt het voor winkelpersoneel mogelijk RFID-labels gemakkelijk te lezen met speciale handhelds, waarbij automatisch de exacte locatie van de RFID-labels in de winkel wordt bepaald. Deze slimme allocatietechnologie vormt de oplossing voor het probleem dat RFID-labels ook door muren heen worden gelezen. Voorraadruimten hoeven nu niet meer fysiek te worden afgeschermd met aluminiumfolie of RFID-blokkerende verf.

Gegarandeerde voorraad

De recent geopende flagshipstore van Samsøe & Samsøe in Kopenhagen heeft een minimalistisch winkelconcept. ‘Om de strakke look van de winkel te behouden, is het aantal uitgestalde artikelen beperkt tot twee stuks per stijl. Met de Virtual Shielding-functie is direct duidelijk welke artikelen zich in de winkel bevinden en welke er in de voorraadruimte zijn. Hierdoor ben je verzekerd van een rustige winkelsfeer en het zorgt er ook voor dat we geen verkoop mislopen door onjuiste voorraadinformatie’, meldt Nimand.

Beveiliging

‘Door RFID in de cloud als ‘gemeenschappelijke taal’ te gebruiken, kunnen we de betrokken leveranciers van bijvoorbeeld labels en ERP- en POS-systemen op elkaar afstemmen. Hierdoor kun je in de hele toeleveringsketen individuele items volgen’, aldus Elles te Boome-Harbers, Global Sales Business Developer bij Nedap Retail. Daarnaast zet het Deense bedrijf de technologie in voor artikelbeveiliging. Het onopvallende systeem zorgt voor een hoog beveiligingsniveau, terwijl de open uitstraling van de winkels behouden blijft.