Ruud Vat geridderd

Ruud Vat is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De directeur/eigenaar van Vat Logistics uit Rotterdam kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de sector Transport en Logistiek, maar ook voor zijn verdiensten als ondernemer.

De onderscheiding werd 2 februari uitgereikt door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam tijdens de viering van het veertigjarig bestaan van Vat Logistics. Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Fenex zeggen de onderscheiding van de 63-jarige Vat te beschouwen als een ‘terechte erkenning van zijn werk’.

Vat Logistics is een familiebedrijf dat in een tijdsbestek van veertig jaar uitgroeide van een wegtransportbedrijf tot een van de toonaangevende logistieke dienstverleners binnen de sector Transport en Logistiek. Eind vorig jaar fuseerde het bedrijf met het eveneens Rotterdamse Neele.

Behalve als ondernemer heeft Ruud Vat een lange staat van dienst als bestuurder binnen de sector Transport en Logistiek, als voorzitter van Fenex en als lid van het bestuur van TLN. In die hoedanigheid heeft Vat zich jarenlang ingezet voor de belangen van de sector Transport en Logistiek, aldus Fenex en TLN.