Rusland stut productie DAF

Dankzij de sterk groeiende vraag in Rusland kan DAF Trucks de gevolgen van de crisis beperken. Rusland is een van de snelst groeiende truckmarkten ter wereld. DAF verkocht er vorig jaar 2750 vrachtwagens, twee keer zoveel als in 2011. ‘Onder de Europese merken is ons marktaandeel in een jaar tijd gestegen van zes naar 13 procent’, zegt Harrie Schippers, president-directeur van DAF in het FD van 22 januari 2013.

De groei in Rusland gaat sneller dan verwacht. Naast een eigen marketing- en verkoopkantoor van DAF, heeft moederbedrijf Paccar een distributiecentrum met Paccar-onderdelen in Moskou. Ook breidt het dealernetwerk snel uit. Dat zijn er nu dertien en moet op korte termijn doorgroeien naar twintig. ‘We hebben er sterke dealers en veel van onze West-Europese klanten zijn actief in Rusland’, verklaart Schippers de sterke groei in het land.

Concrete plannen voor een eigen productiefaciliteit in Rusland heeft DAF nog niet. Daar is ook geen noodzaak toe, want de fabriek in Eindhoven draait nog maar op 75 procent van de volle capaciteit. Volgens Schippers is Rusland nog goed te bedienen vanuit Eindhoven.