RTI Blockchain wint Social Impact Award 2021

RTI Blockchain

RTI Blockchain is verkozen tot winnaar van de Social Impact Award 2021. Dat gebeurde tijdens de derde editie van de Dutch Blockchain Week, georganiseerd door Blockchain Netherlands Foundation en de Dutch Blockchain Coalition. Het winnende Amersfoortse bedrijf speelde zich in de kijker met het RTI Dashboard, een dashboard voor Returnable Transport Items.

Tijdens de Dutch Blockchain Week – van 6 tot en met 10 december – werden voor de tweede keer op rij in totaal zes blockchain-awards uitgereikt. Bij de selectie van de inzendingen werd gekeken naar aansprekende blockchain-voorbeelden onder zakelijke en publieke oplossingen, betekenisvolle toepassingen in het onderwijs, blockchain met sociale impact en personen die met blockchain het verschil hebben gemaakt. Het publiek bepaalde de uiteindelijke winnaars.

Het winnen van de Social Impact Award was een mooie opsteker voor Milou Klooster en Yves du Bois (foto), co-founders van RTI Blockchain. ‘We zijn vereerd dat we worden beloond voor de missie die we naleven om sociale impact te creëren in emballagemanagement met behulp van blockchain-technologie’, aldus het tweetal. Dat bedankte ook de partners van het bedrijf, ‘voor het geloof in onze missie en hun steun bij het veranderen van de manier waarop we vandaag de dag omgaan met het beheer van ladingdragers’.

RTI Dashboard

RTI Blockchain zoekt als bedrijf naar manieren om substantiële zwakheden in de supply chain weg te nemen. Het ontwikkelde daarvoor het RTI Dashboard. Deze tool verbindt alle supply chains met elkaar in één dashboard en geeft real-time inzicht in de registratie van alle typen emballage in transport. Poolers, leveranciers, ontvangers en verladers kunnen hier volgens het bedrijf allemaal van profiteren. ‘Als alle belanghebbenden het dashboard gebruiken als bron voor het beheer van RTI’s, besparen alle betrokken partijen tijd en geld’, claimen Klooster en Du Bois.

Andere winnaars van de Dutch Blockchain Awards 2021 zijn LTO Network (Enterprise Solution Award), Bitvavo (Public Solution Award), Madelon Vos (Impactful Person Award), Cryptotakkies (Meaningful Education Award) en Dusk Network (BCNL Community Award).