Royal FloraHolland trackt emballage in de cloud

Royal FloraHolland

Royal FloraHolland gaat haar zogeheten returnable assets tracken in de cloud. De bloemenveiling kiest daarbij voor TrackOnline van Bexter. Op dit  platform worden alle emballage-transacties in de sierteelt geregistreerd. De oplossing moet het mogelijk maken het gebruik en de registratie van alle denkbare emballage en productdragers te optimaliseren.

Door over te stappen naar TrackOnline wordt voor Royal FloraHolland een meer efficiënte werkmethodiek mogelijk gemaakt, met name omdat alle data beschikbaar zullen zijn in één platform. TrackOnline stelt klanten wereldwijd in staat om veel verschillende transacties met returnable assets te identificeren en registreren.

Grootste bloemenveiling ter wereld

Royal FloraHolland is een coöperatie van kwekers van snijbloemen en/of planten en de grootste bloemenveiling ter wereld met locaties in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde. In 2021 werden 11,7 miljard bloemen en planten verhandeld; deze worden wereldwijd vervoerd en getransporteerd via herbruikbare ladingdragers.

Om de registratie en administratie van deze stromen van logistieke middelen goed te kunnen beheren, zocht Royal FloraHolland afgelopen jaar internationaal naar de beste softwareoplossing voor dit probleem. TrackOnline bleek uiteindelijk dé manier om op deze schaalgrootte te voorzien in de behoefte van de bloemenveiling.

Op- en afschalen in piekperiodes

Door online de saldo’s van logistieke middelen af te stemmen, zijn relaties op de hoogte van de onderlinge emballagetransacties. En door de cloud-gebaseerde propositie van TrackOnline kan er gemakkelijk op- en afgeschaald worden in gebruik. Dat is zeker in de bloemen- en plantenhandel efficiënt, omdat hier vaak sprake is van piekperiodes.

Sandra Heerspink, product specialist bij Bexter, is verheugd over de keuze van Royal FloraHolland om over te stappen op TrackOnline. ‘Ik ben trots dat Royal FloraHolland onze samenwerking heeft voortgezet en vind het fijn dat Bexter haar kan voorzien in deze efficiëntieslag.’