Routekaart voor supply chain-innovaties

routekaart supply chain-innovaties

‘Innovation distinguishes between a leader and a follower’, luidt een bekende quote van Steve Jobs. Volgens Jobs moeten bedrijven goed weten welk pad zij willen volgen. Voor innovatie in de supply chain is een routekaart met de mogelijke opties noodzakelijk. Voor het inNOWvate Supply Chain Event heeft organisator Supply Chain Media een routekaart ontwikkeld met daarin de mogelijk te nemen afslagen in De Rijtuigenloods in Amersfoort op 22 mei 2019.

De routekaart geeft alle partijen weer die tijdens dit evenement inspiratie en oplossingen bieden. De internationale keynote- sprekers zullen in de grote zaal het publiek duidelijk maken hoe bedrijven de supply chain moeten digitaliseren. Professor Carlos Cordon van IMD Business School stelt dat de uitvoering van de digitale strategie een totaal andere benadering vergt dan bij traditionele IT-implementaties gebruikelijk is.

In de routekaart staat ook weergegeven welke innovatieve bedrijven zich in de Start-up Area zullen presenteren. Vijf van de start-ups pitchen voor het grote publiek als onderdeel van de tweede European Supply Chain Start-up Contest met als hoofdprijs een marketingbudget van €40.000. De overige zeventien start-ups plús zes scale-ups presenteren hun uiteenlopende innovatieve oplossingen in dit gebied. Het publiek en een aantal ‘mystery’ juryleden geven hun voorkeursstemmen voor de verkiezing van de Supply Chain Scale-up 2019.

Technology Area

De verschillende sponsors met elk hun specifieke oplossing hebben ieder hun eigen plek op de routekaart. Negen sponsors plus een partner geven presentaties over hun innovaties in een vijftal rijtuigen. In de Technology Area, tussen de grote zaal en de ruituigenhal, tonen vier bedrijven verrassende technologische vindingen voor de supply chain: 3D printing van onderdelen, slimme displays voor de retail, een nieuw type aandrijving voor magazijnwagentjes en een futuristische tilhulp.

Download hieronder de routekaart en bekijk de richtingen voor de juiste innovatie.

Download: Routekaart inNOWvate 2019