Route Manager optimaliseert ‘last mile’

Route Manager

Eqeep in Tiel, als dienstverlener gespecialiseerd in Field Service Management (FSM) en Enterprise Resource Planning (ERP), heeft zijn productfolio uitgebreid met het softwarepakket Route Manager van WorkWave. De gecombineerde expertise moet leveranciers in staat stellen klanten beter van dienst te zijn door het bezorgen van producten aan consumenten of bedrijf – de ‘last mile’ – te automatiseren.

Route Manager is bij bedrijven wereldwijd in gebruik voor het stroomlijnen van de logistieke en operationele processen. Met deze software kunnen mkb-bedrijven snel aan de slag met het automatiseren van inefficiënte bezorgprocessen en het optimaliseren van routes.

Met het pakket kunnen leveranciers hun operationele kosten verlagen, de productiviteit van bezorgers verhogen en de service aan hun klanten verbeteren. De statistieken van deze bedrijven laten zien dat de bezorgingen 30 procent efficiënter verlopen en er tot 20 procent meer bezorgingen kunnen worden gerealiseerd, claimen Eqeep en WorkWave, respectievelijk partner en onderdeel van de Zweedse softwareleverancier IFS.

Lagere bezorgkosten

De software van WorkWave berekent niet alleen de kortste weg langs verschillende bezorgpunten, zoals de meeste andere software, maar houdt ook rekening met factoren als laadvermogen, ploegenpatronen, vooraf bepaalde dekkingsregio’s en gewenste bezorgtijden. Route Manager volgt pakketten en bezorgers met behulp van GPS-tracking en kan de klant informeren over geschatte aankomsttijden. Dat leidt tot lagere bezorgkosten doordat de bezorger niet voor een dichte deur komt te staan. Bovendien kan met de software het hoogst mogelijke aantal orders worden ingepland binnen vooraf ingestelde beperkingen.

Route Manager is vooral geschikt voor kleinere en middelgrote bedrijven en is volgens de leverancier eenvoudig te integreren in andere bedrijfssoftware en -systemen.