Ronald Hoekstra nieuwe logistiek manager Bunzl

Ronald Hoekstra volgde de overleden logistiek manager van Bunzl op. ‘In een rijdende trein stappen is heel anders dan wanneer je voor een bepaalde periode of opdracht wordt aangenomen’, ondervond Hoekstra.

HOE KWAM JE BIJ BUNZL?
‘Ik deed een paar maanden wat voor mezelf, omdat mijn vrouw hoogzwanger was en mijn huis werd verbouwd. Toen ik weer begon met zoeken naar werk, bleek dat ik veel gemeenschappelijke contacten had met Pieter-Jan Venema van Logisch Werving en Selectie, die ik alleen van LinkedIn kende. We hebben kennis met elkaar gemaakt bij Van der Valk in Emmeloord. Pieter-Jan had meerdere vacatures in portefeuille waaronder Bunzl. Hij vertelde over de ingeslagen koers van het bedrijf en het overlijden van de logistiek manager. Ik kende het bedrijf vaag vanuit mijn retailtijd en wilde graag meer weten. Uit de gesprekken met het enthousiaste managementteam bleek dat mijn voorganger al veel werk had verricht, maar dat er veel werk te doen is waarbij ik knowhow kan inbrengen. Verder vind ik het geweldig om weer dichter op de werkvloer te zitten. Dat begon ik bij Smeding een beetje te missen.’

HOE IS HET ER NU?
‘Mijn voorganger Jeroen Brederveld was zeer geliefd en had echt Bunzlbloed. Dat ik bepaalde gedachten en herinneringen bij de medewerkers oproep, daar had ik eerlijk gezegd vooraf niet zo bij stilgestaan. Ik sprong op een rijdende trein. Een bijzondere situatie. Een totaal andere insteek dan wanneer je voor een bepaalde periode of opdracht wordt aangenomen. Ik zal meer dan gemiddeld aandacht besteden aan de kennismaking met de organisatie en de mensen en proberen de energie weer terug te brengen.’

WAT IS JOUW DOEL?
‘Mijn ultieme doel is om het voorbeeld te zijn van hoe het moet. Mensen moeten willen komen kijken bij Bunzl, omdat ze nieuwsgierig zijn hoe het er hier aan toegaat. Ik haal zelf ook veel inspiratie van buitenaf en ben dus veel buiten Bunzl aan het praten met leveranciers, klanten en andere externe partijen. Mensen uit een andere discipline kijken met een heel andere blik naar de operatie en dat is erg leerzaam. In eerste instantie ga ik verder met de kennismaking en geef ik voor de zomer een update van het plan van aanpak de komende anderhalf jaar. Verder staat eind dit jaar de implementatie van het IT-systeem Axapta op de planning en ik wil verder met de implementatie Slim4-software die nu nog in een testopstelling draait.’