Ronald Arp van Foot Locker over Kinoa

‘Evenwichtigere verdeling van functies is noodzakelijk’

Kinoa is een fabrikant van consumentenproducten dat er niet langer in slaagt de verwachtingen waar te maken. Van supply chain management is geen sprake bij dit familiebedrijf: de voorraden zijn hoog, de productiviteit te laag en overleg met leveranciers en afnemers is er nauwelijks. Wat zou u doen om van Kinoa weer een bedrijf te maken dat groeit en bloeit? Ronald Arp van Foot Locker pleit voor een herverdeling van posities en functies binnen het bedrijf, met name binnen de afdeling operations.

De vijf kandidaten voor de titel Supply Chain Professional 2012 hebben zich over de business case Kinoa gebogen. Tijdens de voorverkiezing op 18 april hebben Ronald Arp van Foot Locker, Erik Botter van Pearle, Hylke de Cock van Philips, Dick Hordijk van Provimi en Tjebbe Smit van Océ voor de camera hun stappenplan gepresenteerd.

Ronald Arp van Foot Locker vertelt over zijn aanpak: eerst draagvlak creëren binnen het managementteam, dan een nieuwe missie en visie opstellen en vervolgens aan de slag met onder meer een reorganisatie. ´Bepaalde functies zijn vrij laag in de organisatie geplaatst. Dat dient evenwichtiger gemaakt te worden´, aldus Arp. Bekijk de film voor zijn aanpak en zijn toelichting daarop.

Wat is uw oplossing?
De vraag is echter hoe uw oplossing eruit ziet. Download de business case, maak uw eigen stappenplan en vergelijk uw oplossing met die van de kandidaten.

Kijk ook in de groep Supply Chain Magazine op LinkedIn, deel uw oplossing daar en maak gebruik van de mogelijkheid om over deze business case te discussiëren. Wij zijn benieuwd naar uw oplossing.