Roel van Driel wint Supply Chain Golf 2018

Supply Chain Golf-toernooi 2018

Roel van Driel, Senior Vice President Commercial Supply Chain Health Systems bij Philips (foto links), heeft de vijfde editie van het Supply Chain Golf-toernooi gewonnen. Dit op 8 juni op de Amsterdam Golf Club gehouden jaarlijkse golftoernooi werd wederom georganiseerd door logistiek dienstverlener DSV en Supply Chain Media, uitgever van Supply Chain Magazine. Eric Koch, partner bij inkoopadviesbureau Solvint, eindigde als tweede in dit toernooi.

Naast de wedstrijd met het gebruikelijke Stableford-puntensysteem, speelden de deelnemers ook de Golf Forecasting Accuracy Game. De deelnemers moesten vooraf per hole voorspellen in hoeveel slagen ze deze dachten te gaan halen. Dit jaar werd bij de uitslag ook rekening gehouden met de handicap van elke golfer, aangezien het voorspellen voor een betere golfer per definitie eenvoudiger is. Dit jaar was Erik Tieleman, Managing Partner bij R&G Global Consultants, winnaar van de Golf Forecasting Accuracy Game. Maarten van Orden van Slimstock (foto rechts) eindigde als tweede in deze competitie. Frietjof Croon (foto linksonder) van Inner Values sloeg de Neary 2.

Presentatie Gerard de Bruijn

Supply Chain Golf-toernooi 2018Voorafgaande aan het golftoernooi gaf adviseur en coach Gerard de Bruijn een presentatie over de overeenkomsten tussen Sales & Operations Planning (S&OP) en Integrated Business Planning (IBP) aan de ene kant en golf aan de andere kant. De Forecasting Bias is volgens hem te vergelijken met hoe dicht de golfer de bal bij de green slaat, op basis van externe factoren. Anderzijds wordt de Forecasting Accuracy in zijn optiek bepaald door de aanwijzingen van de caddie, welk ijzer te gebruiken in welke richting. De Bruijn ziet de golfer daarbij als de salesmanager en de caddie als de demand planner. Ook de vertaling van de bedrijfsstrategie naar de supply chain werd behandeld met een analogie naar de golfsport.

Een fotoverslag van het Supply Chain Golf-toernooi 2018 staat hier online: https://photos.app.goo.gl/vusz9WfDg38qXZZH6

Supply Chain Golf-toernooi 2018