Robotisering van de supply chain in retail

Twee grote retailers zetten ‘software robots’ in om belangrijke bedrijfsprocessen in de supply chain te robotiseren. Op 13 april neemt Redwood deelnemers aan de Supply Chain Day mee in de wereld van de zogeheten Robotic Process Automation.

Ondanks alle pogingen om processen verregaand te standaardiseren, ERP-systemen te vereenvoudigen en shared service centers te optimaliseren, zijn er nog altijd vele mensenhanden nodig om het administratieve werk van organisaties te verzetten. De tijd van Robotic Process Automation is nu daarom aangebroken.

Door robotisering van werk worden bedrijven wendbaarder en kunnen de vrijgemaakte mensen worden ingezet voor taken die waarde toevoegen (value-add labor). Deze ingezette trend is onvermijdelijk voor ieder bedrijf en heeft impact op de manier waarop worden mensen ingezet in processen. Slimme robots realiseren niet alleen grote besparingen op menselijke activiteiten, ze verhogen de kwaliteit, verkorten de doorlooptijd en maken het gehele proces inzichtelijk.

Supply Chain Day

Tijdens Supply Chain Day in Scherpenzeel op 13 april legt Redwood uit hoe twee grote retailers software robots inzetten voor planning en backofficeprocessen. Dit helpt ze om de bevoorrading en rapportages zo efficiënt mogelijk in te richten. De presentatie van Redwood maakt onderdeel uit van de stream ‘S&OP’, waarin ook Slimstock en Involvation een presentatie verzorgen.