Rituals realiseert nieuw dc in Tiel

Rituals

Rituals is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum (dc) in Tiel. Van hieruit wil het snelgroeiende cosmeticabedrijf straks alle internationale markten beleveren. Het dc moet in 2027 volledig operationeel zijn. 

Het nieuwe distributiecentrum verrijst op een kavel van 12,5 hectare op bedrijvenpark Medel. Het hypermoderne logistieke centrum meet 75.000 vierkante meter en is volledig gemechaniseerd en gerobotiseerd. Ook is het pand is grotendeels zelfvoorzienend in energie, dankzij zonnepanelen en een batterijopslag. De ontwikkeling is in handen van Intospace, dat gespecialiseerd is in duurzame vastgoedoplossingen.

Wereldwijde belevering

Het nieuwe dc komt voort uit een samenvoeging van bestaande vestigingen uit zowel Nederland als Duitsland en is volgens Rituals noodzakelijk om de groeiambities te verwezenlijken. Het logistieke centrum gaat straks de wereldwijde belevering van winkels en wholesale-partners verzorgen. Bovendien worden op termijn ook alle online bestellingen van consumenten hier afgehandeld.

Toekomstige groei

Het Nederlandse cosmeticamerk groeit nog altijd hard; eind vorig jaar waren er wereldwijd al 1125 Rituals-winkels. Voor dit jaar wil het merk nog eens 250 winkels openen. Het streven is daarbij een omzet van 2 miljard euro te behalen. Om ook toekomstige groei te kunnen faciliteren, zorgt de nieuwbouw in Tiel ervoor dat zowel de snelheid, de betrouwbaarheid als het serviceniveau voor klanten omhooggaan.