Ricoh verstevigt positie Europees dc in Bergen op Zoom

Het Japanse elektronicaconcern Ricoh verstevigt de positie van het Europees distributiecentrum in Bergen op Zoom. Vanaf komend jaar gaan er in Nederland assemblagewerkzaamheden plaatsvinden, die nu nog in fabrieken in Engeland en Frankrijk worden uitgevoerd. Ricoh verlengt de huur van de kantoren en het magazijn en maakt plannen om het pand te verbouwen. Dat meldt Ricoh in een persbericht van 17 oktober 2013.

Het contract met DHL als logistiek dienstverlener is met vijf jaar verlengd. ‘De nieuwe contractduur van vijf jaar is langer dan gebruikelijk in de logistieke wereld. Deze looptijd geeft DHL de mogelijkheid om fors te investeren, onder andere in IT-systemen, waardoor we nog efficiënter kunnen werken’, zegt Eugene Kersjes, vicepresident bij Ricoh Europe.

Vanuit het magazijn in Bergen op Zoom, dat een omvang heeft van ongeveer zeven voetbalvelden, verscheept Ricoh jaarlijks meer dan een half miljoen printers naar bestemmingen in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Ook de tonercartridges worden vanuit Bergen op Zoom gedistribueerd, zo’n veertigduizend per dag.

Ricoh groeit hard in de opkomende markten in Europa, zoals in Rusland. Ook nieuwe producten dragen bij aan een stijgende afzet. ‘We zijn onlangs begonnen met kleinere machines en de laatste jaren ook sterk vertegenwoordigd in het topsegment van de printers’, aldus Kersjes.