Rexel Nederland centraliseert distributie in Bleiswijk

In de loop van 2013 centraliseert Rexel Nederland de distributie naar één centraal distributiecentrum in Bleiswijk. Deze centralisatie is volgens de distributeur van elektrotechnische materialen een stap vooruit in de dienstverlening aan en voorraadbeschikbaarheid voor klanten. ‘Daarnaast vermindert met deze verhuizing de CO2-uitstoot van Rexel in Nederland aanzienlijk’, zegt Maurits van Brunschot, algemeen directeur van Rexel.

Momenteel opereert de distributie van Rexel vanuit twee locaties in Nederland: Bleiswijk en Almere. De verhuizing van Almere naar Bleiswijk is de laatste stap in het centralisatietraject dat is ingezet na de integratie van handelsconcern Hagemeyer in 2009. De huidige locatie in Bleiswijk is daardoor uitgebreid van 10.000 naar 20.000 vierkante meter.

Volgens de oorspronkelijke plannen zouden Bleiswijk en Almere op een later moment pas samengevoegd worden. ‘De uitdagende marktomstandigheden noodzaken Rexel om in beweging te blijven. Hierdoor is het centralisatieproces in een stroomversnelling geraakt’, zegt Bas Otten, supply chain director Rexel. ‘Met dit nieuwe distributiecentrum is Rexel logistiek klaar voor de toekomst.’

Het overgrote deel van de medewerkers van Almere verhuist mee naar de nieuwe locatie in Bleiswijk.