Redprairie en JDA sluiten fusieovereenkomst

RedPrairie en JDA Software, leveranciers van supply chain-software en -services, maken bekend dat zij een definitieve fusieovereenkomst zijn aangegaan. JDA, ontstaan uit de overnames van i2 en Manugistics, richt zich vooral op supply chain planning. Redprairie levert warehousing, workforcemanagement, store-operations en e-commerce.  Door de fusie ontstaat een van de grootste wereldwijde softwarebedrijven met een gecombineerde omzet van meer dan een miljard dollar.

Zeventien van de 25 bedrijven in de Supply Chain Top 25 2012 van Gartner maken gebruik van de softwareoplossingen van RedPrairie. Voorbeelden zijn Cummins, Procter & Gamble en Unilever. Deze bedrijven passen vraaggestuurde principes toe om de bedrijfsvoering te optimaliseren.

Alok Singh, bestuursvoorzitter van RedPrairie, zegt in het persbericht dat de gecombineerde onderneming van Redprairie en JDA zal zorgen voor een sterke return on investment en veel klantwaarde zal bieden voor B2B- en B2C-bedrijven. ‘Het zal de beste one-stop-shop-leverancier zijn van software en domeinexpertise voor productiebedrijven en retailers. De beide bedrijven delen een geschiedenis van innovatie, waaronder de expertise van JDA in cloud-oplossingen en RedPrairie in workforce-management en e-commerce.’

Om in te spelen op steeds meer complexiteit zoeken productiebedrijven naar best-of-breed oplossingen en gespecialiseerde domeinexpertise voor planning en uitvoering. De combinatie van Redprairie en JDA, die sterk complementaire producten hebben, biedt bedrijven de kracht om hun wereldwijde activiteiten beter te beheren dankzij tal van nieuwe mogelijkheden, zo stelt JDA-topman Hamish Brewer, die na het afronden van de transactie naar verwachting de nieuwe organisatie zal gaan leiden als CEO.