Redactionele input nodig: Meer vrouwen in hogere SC-functies

Uit recent onderzoek van Gartner – in samenwerking met Awesome en Supply Chain Media – naar vrouwen werkzaam in de supply chain, blijkt dat het percentage vrouwen in leiderschapsposities daalt naarmate je hoger in de organisatie komt. Vooral industriële productiebedrijven hebben een lagere vertegenwoordiging dan andere sectoren.

Minder dan de helft van de 125 respondenten zegt dat het bedrijf waar ze voor werken doelen heeft voor het aantrekken van meer vrouwen in supply chain-leiderschapsposities. Veel supply chain-afdelingen leunen op corporate initiatieven om de vertegenwoordiging van vrouwen te bevorderen.

Reactie gevraagd

Naar aanleiding van deze onderzoeksresultaten wil ik voor een artikel in Supply Chain Magazine graag een reactie op de volgende stellingen:

  • Je hebt een mannelijke sponsor in de board nodig om meer vrouwen in supply chain-leiderschapsrollen te krijgen.
  • Supply chain mag niet op HR of corporate initiatieven wachten om meer vrouwen in supply chain-leiderschapsrollen te krijgen. Vrouwen moeten zelf doortastender actie ondernemen en supply chain-directeuren moeten meer diversiteit in hun team creëren.
  • Het is helemaal niet per definitie nodig om meer vrouwen in supply chain-leiderschapsrollen te hebben. Het gaat erom dat de beste kandidaat de job krijgt. En als dat toevallig een vrouw is, dan is dat mooi meegenomen.
  • De salarisdiscussie zou eerder moeten gaan over supply chain versus commercie dan over onderbetaalde vrouwen.
  • ‘Hoe doe je dat nou eigenlijk, je drukke carrière combineren met je privéleven?’ is een stompzinnige vraag aan zowel mannen als vrouwen. Het is gewoon een kwestie van plannen en goed regelen.

Verder ben ik benieuwd naar de concrete initiatieven die er binnen bedrijven zijn om vrouwen in (supply chain-)leiderschapsposities te krijgen.

Voelt u zich aangesproken door een of meerdere stellingen en wilt u reageren, mail dan uw reactie naar ondergetekende via marieke.lenstra@supplychainmedia.nl of bel 06-55 70 15 08.

Marieke Lenstra
Supply Chain Trendwatcher/Adjunct-hoofdredacteur