Recordwinst voor Lego

Lego

Lego heeft in de eerste helft van 2021 een recordwinst en -omzet geboekt, gedreven door een sterke vraag en de heropening van winkels, liet de Deense speelgoedgigant eind september weten. Lego zag in de eerste zes maanden van dit jaar de omzet stijgen tot 23 miljard kronen (+46%); de winst steeg tot 6,3 miljard kronen (+140%), zo’n 847 miljoen euro.

Net als andere bedrijven wereldwijd zag Lego de online verkoop tijdens de pandemie stijgen met 50 procent in de eerste helft van het jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd opende het concern zestig nieuwe winkels, waarvan meer dan veertig in China. Het totaalaantal winkels steeg daarmee tot 737.

De CEO van de Lego Groep, Niels B. Christiansen, toonde zich content: ‘We zijn zeer tevreden met de vooruitgang die we in het eerste halfjaar op alle gebieden van het bedrijf hebben geboekt. Onze prestaties werden aangedreven door een sterke vraag naar onze portefeuille, die nieuwe bouwers heeft aangetrokken voor het merk Lego. Onze groei op jaarbasis profiteerde van minder Covid-gerelateerde beperkingen in vergelijking met 2020, aangezien onze fabrieken ononderbroken werkten en het merendeel van de winkels weer openging.’