Recording webinar Regisseer jouw keten

recording

Vergroot je strategische invloed als supply chain-leider

Iedereen wil ketensamenwerking, toch komt het vaak niet van de grond. Hoe krijg jij dat als supply chain manager of -directeur wél voor elkaar? Hoogleraar supply chain management Jack van der Veen en business consultant Michel van Buren schreven er samen een boek over: Regisseer de keten.

Jouw strategische rol

In dit webinar gingen ze in op de duale rol van de supply chain executive van vandaag: enerzijds heb je te maken met de dagelijkse operatie die vlekkeloos moet verlopen. Anderzijds zie je strategische kansen maar heb je onvoldoende mogelijkheden om daarop in te spelen. Vaak ben je te laat betrokken bij strategische beslissingen en word je vooral afgerekend op kostenbesparing. Hoe kun jij onderdeel worden van de strategievorming? Hoe werk je samen met Marketing, Finance en externe ketenpartners om meer waarde toe te voegen? En hoe zorg je dat je het bijbehorende budget en mandaat krijgt?

Tijdens het webinar zijn concrete tools besproken voor het bouwen van een supply chain-strategie waar iedereen achter staat en zijn tips gegeven hoe je als supply chain-leider meer invloed krijgt.

Sprekers:

  • Jack van der Veen – hoogleraar Supply Chain Management Nyenrode
    Van der Veen is als hoogleraar verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en bekleedt de Evofenedex-leerstoel Supply Chain Management. Hij ziet supply chain management als een strategische discipline die sterke parallellen vertoont met bedrijfskunde.
  • Michel van Buren – oprichter en eigenaar van BLMC
    Van Buren is oprichter en eigenaar van BLMC, al twintig jaar specialist in supply chain consultancy en interim-management. Als businessconsultant begeleidt hij directies van middelgrote en grote bedrijven bij het vormen en implementeren van hun supply chain-strategie.

Het webinar gemist?

De recording is nu te zien op het YouTube-kanaal van Supply Chain Magazine. De presentatie is hieronder te downloaden.