Recordaantal deelnemers Supply Chain Golf 2019

Supply Chain Golf 2019

Vanwege een recordaantal deelnemers aan het Supply Chain Golf-toernooi op vrijdag 5 juli, werd dit jaar voor het eerst een ‘best ball’-competitie gespeeld. Flight (team van vier spelers) nummer 2 won deze zesde editie van het golftoernooi over achttien holes op de Amsterdamse Golf Club. Logistiek dienstverlener DSV Solutions en Supply Chain Media, uitgever van Supply Chain Magazine, waren wederom de organisatoren van dit jaarlijkse internationale golftoernooi.

Door Marysa Vos

De afgelopen vijf edities werd er tijdens het golftoernooi een individuele Stableford-wedstrijd gehouden waarbij spelers een eigen score moesten neerzetten. Dit jaar had het Supply Chain Golf-toernooi een nieuw format voor de tien teams: de ‘best ball’-competitie.

Deze competitie, ook wel bekend als Texas Scramble, is een golfvariant waarbij alle spelers in één flight met elkaar samenwerken. Alle spelers slaan de bal vanaf het begin van de hole en gezamenlijk wordt de ‘best ball’-positie bepaald. Vanaf de gekozen plek slaat iedereen zijn volgende slag, enzovoorts. Om te voorkomen dat lage handicappers de competitie te veel zouden bepalen, werd de regel toegepast dat de gekozen ‘best ball’ niet twee keer achter elkaar van dezelfde speler mocht zijn.

Supply Chain Golf 2019In de ‘best ball’-competitie van de zesde editie van het golftoernooi had Flight 2 (foto rechts) het beste Stableford-resultaat. Jan Roodenburg (tot voor kort werkzaam bij HPE), Edwin de Boer (Cisco), Arnd Olschewski (Bader) en Hylke de Cock (Ownpower) kregen naast een beker en wisselbokaal elk een luxe 56-degree Sand Wedge, ingebracht door Hans-Christian Brockmann van Eccenca.

Golf Forecasting Accuracy Game

Naast de ‘best ball’-competitie over achttien holes met het gebruikelijke Stableford-puntensysteem, speelden de deelnemers ook de Golf Forecasting Accuracy Game. De deelnemers moesten vooraf per hole voorspellen in hoeveel slagen ze deze dachten te gaan halen. Bij de uitslag werd ook rekening gehouden met het aantal voorspelde en daadwerkelijk verloren ballen tijdens de wedstrijd.

Supply Chain Golf 2019De flight die gezamenlijk de beste voorspelling deed over het aantal te gebruiken slagen naar de cup plús het totaal aantal verloren ballen, was flight 9 (foto links), bestaande uit Eric Yntema (Wey Strategy Consultants), Dan Ipsen (Uber), Hans-Christian Brockmann (Eccenca, ontbreekt op foto) en Rob Holtslag (Pincvision). Ook zij kregen elk een 56-degree Sand Wedge overhandigd.

Henning Rubech (Ricoh) sloeg de Neary, Maarten van Orden (Slimstock) kreeg de titel Longest Drive op zijn naam.

Professional Joyce Chong op Supply Chain Golf

Voorafgaand aan het toernooi deelde de 28-jarige golfprofessional Joyce Chong (foto onder) een persoonlijk verhaal over haar weg naar de top. Aan de start van haar carrière geloofde Chong heilig in de mogelijkheden van haar lichaam als machine. Wanneer ze maar zo vaak en zo lang mogelijk trainde, zou ze de top bereiken. Deze gedreven mind-set bracht haar ver: na jaren knokken en trainen werd ze met het spelen van een halve competitie de nummer 21 van Europa.

Supply Chain Golf 2019Maar Chong deelde ook de keerzijde met de aanwezigen. Haar geoliede machine had uiteindelijk bijna geen brandstof meer en het advies om op vakantie te gaan moest met beide handen worden aangegrepen. Het maakte haar duidelijk dat ze als golfprofessional beter speelt wanneer ze na een periode van hard werken een moment van rust inlast. Ze gaf in haar verhaal aan de professionals mee dat ook zij tijdig rust moeten nemen om overhaaste beslissingen, frustraties en verkeerde handelingen op de werkvloer tegen te gaan. Chong sloot af met een ademhalingsoefening samen met alle deelnemers.

Bekijk hier het fotoverslag van het Supply Chain Golf-toernooi 2019.